Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Δεν άντεξε στις πολικές θερμοκρασίες της σεληνιακής νύκτας ο κινέζικος σπόρος αλλά δημιούργησε ελπίδες (βίντεο)

Αν και ήταν αναμενόμενο λίγες ώρες άντεξε και μόλις εκτέθηκε στις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν κατά την διάρκεια της σεληνιακής νύχτας δεν μπόρεσε να συνεχίσει την ανάπτυξή του.

 Ο σπόρος δημιούργησε ελπίδες ότι κάποια στιγμή στο μέλλον οι αστροναύτες θα μπορούν να καλλιεργήσουν το δικό τους φαγητό στο φεγγάρι.

Ο σπόρος που βλάστησε όσο διάστημα το σημείο που βρισκόταν στη Σελήνη ήταν από την πλευρά του Ήλιου, δεν άντεξε στην παγωμένη νύχτα του φεγγαριού.

Όταν, δηλαδή, η περιοχή στην οποία βρισκόταν ο σπόρος που άφησε η κινεζική αποστολή Chang'e-4 μπήκε στο σκοτάδι τα θερμόμετρα κατέγραψαν θερμοκρασίες μέχρι -170 βαθμούς Κελσίου «σκοτώνοντας» το βλαστό.

Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, ήταν αναμενόμενη για τους επιστήμονες που οργάνωσαν το πείραμα. «Ζωή δεν μπορεί να αντέξει στη νύχτα της Σελήνης» δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Ζιέ Γκενξίν.

Η Κινεζική υπηρεσία διαστήματος διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι ο βλαστός που δεν άντεξε θα αποσυντεθεί στο σφραγισμένο δοχείο μέσα στο οποίο μεταφέρθηκε χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για το περιβάλλον της Σελήνης.

Tags
Back to top button