Η Ολομέλεια της Βουλής έκανε δεκτό το αίτημα των εισαγγελικών αρχών να αρθεί η ασυλία δύο βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, του Χρήστου Παππά και του Κώστα Μπαρμπαρούση για τον αποκλεισμό του τελωνειακού σταθμού της Κακαβιάς το 2013, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την καταπίεση των Βορειοηπειρωτών από τους Αλβανoύς, αλλά απέρριψε το εισαγγελικό αίτημα για άρση ασυλίας των Φ. Γεννηματά, Ευάγγελου Βενιζέλου, Σταύρου Θεοδωράκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Αλέκας Παπαρήγα, ότι συνετέλεσαν στην υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια.
Στην ψηφοφορία που διεξήχθη 170 είπαν «ναι» στην άρση της ασυλίας των δύο εθνικιστών βουλευτών, 2 «κατά», 1 βουλευτής δήλωσε «παρών» και 13 έριξαν «λευκό» ψηφοδέλτιο.
Οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής εγκαλούνται για τα αδικήματα της "διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας", της "παράνομης βίας" και της "παρακώλυσης κοινόχρηστης εγκατάστασης" για τον αποκλεισμό του τελωνειακού σταθμού της Κακαβιάς το 2013, ύστερα από εκδήλωση που είχαν πραγματοποιήσει για τη Βόρειο Ήπειρο.
Από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι εντάσεις όταν ο Χρήστος Παππάς μίλησε για «διώξεις», «φυλακίσεις» και «εξορίες» των εθνικιστών.
Η επισήμανση του αντιπροέδρου Νικήτα Κακλαμάνη πως στη δημοκρατική Ελλάδα κανείς δεν πάει φυλακή, ούτε εξορίζεται για τις ιδέες του, προκάλεσαν αντιδράσεις στα έδρανα της Χρυσής Αυγής.
Αντίθετα η ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε επίσης με συντριπτική πλειοψηφία 183 ψήφων «υπέρ» και 2 «παρών» να μην άρει την ασυλία της Φ. Γεννηματά, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Σταύρου Θεοδωράκη, του Δημήτρη Κουτσούμπα και της Αλέκας Παπαρήγα, ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει πολίτης, κατηγορώντας τους συγκεκριμένους πολιτικούς ότι, συνετέλεσαν στην υπαγωγή της χώρας μας στα μνημόνια.