Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Αύξηση των κακόβουλων λογισμικών σε smartphone – Τι πρέπει να κάνετε για να μην «μολυνθείτε»

Πάνω από 120.000 επιθέσεις κακόβουλων λογισμικών δέχθηκαν τα smartphone και γενικά οι “έξυπνες συσκευές” το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Ο αριθμός αυτών των επιθέσεων σε smartphone είναι τριπλάσιος από τον αντίστοιχο που καταγράφηκε για ολόκληρο το 2017 σύμφωνα με σχετική έκθεση της ρωσικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας Kaspersky Lab.

Η Kaspersky Lab προειδοποιεί ότι η ραγδαία αύξηση στην ευρύτερη οικογένεια των κακόβουλων λογισμικών που στοχεύουν έξυπνες συσκευές και smartphone, είναι η συνέχεια μίας επικίνδυνης τάσης. Επίσης, όπως επισημαίνει, το 2017, δεκαπλασιάστηκε ο αριθμός των απειλών που αφορούσαν έξυπνες συσκευές σε σχέση με το 2016.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η πιο δημοφιλής μέθοδος διάδοσης του κακόβουλου λογισμικού εξακολουθεί να είναι η επαναλαμβανόμενη χρήση κωδικών πρόσβασης σε διάφορους συνδυασμούς. Αυτή η τακτική χρησιμοποιείται στο 93% των εντοπισμένων επιθέσεων σε smartphone.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «για να μειωθεί ο κίνδυνος «μόλυνσης», συνιστάται στους χρήστες:

  • Να εγκαθιστούν ενημερώσεις για το υλικολογισμικό που χρησιμοποιούν το συντομότερο δυνατόν. Μόλις βρεθεί μία ευπάθεια, μπορεί να διορθωθεί, μέσω ενημερώσεων.
  • Να αλλάζουν πάντα τους προεγκατεστημένους κωδικούς πρόσβασης και να χρησιμοποιούν περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης που περιλαμβάνουν κεφαλαία και μικρά γράμματα, αριθμούς και σύμβολα.
  • Να επανεκκινούν μία συσκευή, μόλις νομίζουν ότι ενεργεί παράξενα. Μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούν από το υπάρχον κακόβουλο λογισμικό, αλλά αυτό δεν μειώνει τον κίνδυνο να πάθει άλλη «μόλυνση»».

 

Tags
Back to top button