Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Θρησκεία

«Αποστολή» - Αρχιεπισκοπή: Γεύμα αγάπης και προσφοράς στους ηλικιωμένους του «Καρέλλειου»

Κοντά στους ηλικιωμένους του “Καρέλλειου –Μονάδα Alzheimer” βρέθηκε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της «Αποστολής» κ.Κωνσταντίνο Δήμτσα και την διευθύντρια του Κέντρου κ. Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου .

Ο Πρωτοσύγκελος μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου  κ.κ. Ιερωνύμου και συνέφαγε μαζί τους. Απευθυνόμενος προς τους ηλικιωμένους και το προσωπικό δήλωσε:

“Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, είναι μια ευλογία από τον Θεό να βρίσκεται κανείς κοντά σε ανθρώπους οι οποίοι μπορεί μεν να έχουν περασμένη ηλικία και να δοκιμάζονται από την νόσο Alzheimer, αλλά έχουν μέσα τους δύναμη ψυχής, αξιοπρέπειας και περισσότερο δίνουν αγάπη παρά παίρνουν και ο νέος χρόνος  αποτελεί μια πρόσκληση για όλους μας για ακόμη περισσότερη αγάπη στον κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη”.

Το «Καρέλλειο –Μονάδα Alzheimer» δημιουργήθηκε το 2012. Ήταν ένα όραμα Αρχιεπισκόπου Αθηνών να σταθεί η εκκλησία δίπλα σε όσους πάσχουν από Alzheimer και άλλες μορφές άνοιας. Είναι ένα πρότυπο θεραπευτικό κέντρο στο οποίο οι ασθενείς και το οικογενειακό τους περιβάλλον βρίσκουν υποστήριξη από ένα άρτια επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό. Το Κέντρο αποτελείται από το Οικοτροφείο που φιλοξενεί 25 ασθενείς για μόνιμη διαβίωση και δυνατότητα βραχείας φιλοξενίας 5 ασθενών με στόχο την αποφόρτιση των οικογενειών.

Το Κέντρο Ημέρας ανάμεσα στις παρεχόμενες υπηρεσίες προσφέρει δωρεάν τεστ μνήμης, θεραπείες νοητικής ενδυνάμωσης, φυσικοθεραπείες, εργοθεραπεία, γυμναστική, ενημέρωση και συμβουλευτική, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε επαγγελματίες υγείας άλλων φορέων. Παράλληλα υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα και λειτουργεί σαν πλαίσιο εκπαίδευσης φροντιστών.

Tags
Back to top button