Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Θρησκεία

Αμβρόσιος για τον αφορισμό του Η.Μόσιαλου και του Χ.Χωμενίδη: «Τους παρέδωσα στην κρίση του Θεού»

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά τον αφορισμό του Ηλία Μόσιαλου και του Χρήστου Χωμενίδη έκανε ο πρώην μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος.

«Προχώρησα (σ.σ. στον αφορισμό) πρώτον διότι και οι δύο προσέβαλαν το πρόσωπο της υπεραγίας Θεοτόκου. Και θεώρησαν καλό παραμονή Χριστουγέννων να πουν βλάσφημα λόγια για την Παναγία» είπε στον ΑΝΤ1, εξηγώντας τους λόγους της απόφασής του, η οποία ωστόσο δεν έχει κάποια ισχύ.

«Με πόνεσε πολύ αυτό, γιατί εγώ έδωσα τη ζωή μου στην υπηρεσία του Θεού» συμπλήρωσε ο ιερωμένος.

Αναφέρθηκε στα αμαρτήματα των δύο ανδρών, με τον μεν κ. Μόσιαλο να παρουσιάζει ένα «σκίτσο πολύ ασεβές, ασεβέστατo» και τον κ. Χωμενίδη να λέει «αισχρά λόγια» και να αναφέρει σε βιβλίο του πως είχε σχέση με έναν Ρωμαίο στρατιώτη.

«Όταν λέει για την Παναγία, περίμενα λοιπόν να δω την αντίδραση της εκκλησίας» σημείωσε ο ίδιος και κατήγγειλε πως «αντί να πουν, να καταδικάσουν τον βέβηλο αυτόν άνθρωπο, τον Μόσιαλο, λένε στον κόσμο κάντε υπομονή διότι τώρα θα αρχίσουν να μας κατηγορούν να μας βρίζουν να κάνουν όλα αυτά».

«Έχοντας αυτά υπόψιν μου και με αγανάκτηση ψυχής [...] τους παρέδωσα στην κρίση του Θεού και πήγα στην εικόνα της Παναγίας και είπα: "Παναγία μου σε βρίζουν, δώστους μετάνοια και συντριβή". Και εγώ για να τους δώσω στην ευκαιρία να συνέλθουν, διατάζω τον αφορισμό που είναι η τιμωρία της εκκλησία τους για αμαρτωλούς ανθρώπους» κατέληξε.

Tags
Back to top button