Να υποθέσουμε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ άκουσε επιτέλους τις φωνές από το κόμμα του (που δεν είναι και λίγες) όπου απαιτούσαν να τα βρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο της αξιολόγησης και το καλό της χώρας; Πολλοί ήταν οι βουλευτές, όπως και η ΔΑΚΕ και φυσικά ο «πυρήνας υποστηρικτών» του Κ.Καραμανλή που έκρουσαν το κώδωνα του κινδύνου στον κ. Μητσοτάκη προτρέποντας τον να πάει σε εθνική συνεννόηση τουλάχιστον στα μείζον θέματα που καίνε τη χώρα!
Μετά από όλα αυτά είδαμε μια σαφή αλλαγή στάσης στη συνάντηση του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σήμερα Δευτέρα (ακολουθώντας τη γραμμή του Κ.Καραμανλή) όπου ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για προτεραιότητα της Ελλάδας στο κλείσιμο της αξιολόγησης και όχι πάλι για εκλογες....
«Ήταν μια ειλικρινής συζήτηση σε καλό κλίμα. Συμπίπτουμε και θα προχωρήσουμε σε κοινή κατεύθυνση», ανέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνομιλώντας με δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνάντηση. Ο νυν και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είχαν συνάντηση για παραπάνω από μια ώρα και όταν ολοκληρώθηκε οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Μεϊμαράκη αν τα βρήκαν μεταξύ τους. «Δεν χάσαμε τίποτα. Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμη καμπή και σταυροδρόμι για να ασχοληθούμε με κουτσομπολιά και παραπολιτική», απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης και αστειευόμενος πρόσθεσε: «Μου πρότεινε εθνική συνεννόηση για να λύσουμε το πρόβλημα του Τσακαλώτου να βγει με την Σκάρλετ αλλά του είπα ο καθένας τα λύνει μόνος του αυτά..».
Απαντώντας σε απανωτές σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε: «Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Όλα τα θέματα είναι ανοικτά. Τα εθνικά, η διαπραγμάτευση, η αξιολόγηση. Αυτά είναι τα ζητήματα που μας απασχολούν». Είπε, επίσης, ότι γίνονται συχνά τέτοιες συναντήσεις, ενώ σε ερώτηση αν συζήτησαν για όσα γράφτηκαν στον τύπο την περασμένη εβδομάδα, μετά από άλλη κουβέντα που είχε ο κ. Μεϊμαράκης με δημοσιογράφους, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Ούτε καν τα συζητάμε αυτά...».
Για τη στάση της ΝΔ όταν έρθει το πακέτο των μέτρων στη Βουλή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε: «Η κυβέρνηση οφείλει να φέρει το πακέτο και να προχωρήσει. Η χώρα σέρνεται. Το θέμα είναι αν θα τα ψηφίσουμε εμείς; Το θέμα είναι ότι οι Τσίπρας και Καμμένος αποδέχτηκαν να ολοκληρώσουν το πακέτο και να βγάλουν τη χώρα στις αγορές. Όταν είπαμε για εθνική ομάδα αρνήθηκαν. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα».
Σε ερώτηση αν φοβάται ότι θα επαναληφθεί ό,τι συνέβη το 2015 είπε: «Οι παράμετροι δεν είναι ίδιοι με το 2015. Τότε δεν υπήρχε συμφωνία. Και να κλείσει αξιολόγηση η χώρα θα σέρνεται...».
Σε σχέση με το αίτημα της ΝΔ για εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως και ο ίδιος θέλει να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως λένε και άλλα στελέχη της ΝΔ. «Μέχρι να φύγει τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να το επιβάλλουμε. Για τη χώρα προτάσσεται να κλείσει η αξιολόγηση», συμπλήρωσε.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κώστας Τζαβάρας ανέφερε πως οι κ. Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης μπορούν να συνεργαστούν στο κοινό όραμα της Ν.Δ.. «Ο πρόεδρος του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αναπτερώσει την ελπίδα τόσο στο κόμμα, όσο και στον χώρο του κέντρου και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που κινείται στο ίδιο πλαίσιο, έχουν όλες τις προϋποθέσεις να συμφωνήσουν μεταξύ τους και να συνεργαστούν» δήλωσε.
Σημείωσε παράλληλα πως «τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν για θέματα τακτικής πρέπει να τις δούμε στο πλαίσιο των αρχών τής Ν.Δ.». «Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει τη γνώμη του, αλλά στο τέλος όλοι έχουμε κοινό όραμα να απαλλάξουμε τη χώρα από μια κυβέρνηση που δεν εξυπηρετεί τα εθνικά θέματα», πρόσθεσε.
Να σημειωθεί ότι σε άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος επίθεση κατά πάντων εξαπολύει.
Με τίτλο «Η παράταξη που υπηρέτησα έχει άλλες αξίες» ο κ. Καμμένος στο άρθρο ρίχνει τα πυρά του εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη, ενώ ταυτόχρονα αποθεώνει τον Κώστα Καραμανλή τονίζοντας ότι σήμερα «ουδείς δικαιούται να μιλήσει για δόλο, ακόμα και για τις κυβερνητικές αστοχίες» της περιόδου διακυβέρνησης του πρώην Πρωθυπουργού. Αντίθετα, σημειώνει ο υπουργός Άμυνας, «η συνολική περίοδος της παράταξης υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή σήμερα γνωρίζει πολυεπίπεδη δικαίωση».
«Δικαίωση που φυσικά τρομάζει όλους αυτούς που σήμερα συνεργάζονται με όσους πλήγωσαν την πατρίδα και την παράταξη και, αντί να απολογούνται για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η παράταξη ακριβώς επειδή οι ίδιοι πρόδωσαν αυτόν τον κώδικα αξιών, εξαπολύουν επιθέσεις πολιτικού φαρισαϊσμού», γράφει ο κ. Καμμένος, ενώ συνεχίζει φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση των υποβρυχίων το 2000! «Μίλησα τότε για τον Λιακουνάκο και τους λοιπούς που σήμερα δικάζονται, από το βήμα της Βουλής, με ονοματεπώνυμα. Δέχτηκα λυσσαλέες επιθέσεις από όλο το σύστημα της διαπλοκής που συγκάλυψε τη ληστεία του δημόσιου πλούτου επί κυβέρνησης Σημίτη. Μιλάμε για τα ίδια έντυπα που τότε παρουσίαζαν τον Κώστα Καραμανλή ως «Ντόλι» και εμένα ως συνωμοσιολόγο».
Στο στόχαστρο του υπουργού Άμυνας μπαίνει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Ντόρα Μπακογιάννη: «Το 2005, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή αποφάσισε την πρώτη εξεταστική για τα εξοπλιστικά, ο κύριος Βενιζέλος δήλωνε ψευδώς στη Βουλή ότι οι «μαύροι» λογαριασμοί Τσοχατζόπουλου ήταν… αριθμοί τηλεφώνων. Με αυτόν τον Βενιζέλο συνεργάστηκε ο κύριος Σαμαράς που, ενώ προεκλογικά δήλωνε ότι θα έκανε εξεταστική για τη συμφωνία Βενιζέλου – Σάφα, μετεκλογικά ξέπλυνε τον κυβερνητικό εταίρο του με νόμο (…) Το 2009, όταν η Ακροδεξιά πλαγιοκοπούσε την παράταξη με ύβρεις και συκοφαντίες για τον Κώστα Καραμανλή προς όφελος του Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο φυσικά στήριξε μετεκλογικά μαζί με την κυρία Μπακογιάννη, ο Κώστας Καραμανλής είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι «δεν συνομιλώ με τα άκρα». Θυσίασε, δηλαδή το προσωπικό πολιτικό συμφέρον του προκειμένου να τηρήσει τον κώδικα ηθικής της παράταξης. Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι που πολέμησαν λυσσαλέα τον Κώστα Καραμανλή βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, μετατρέποντας την παράταξη σε ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα ευκαιριακών καιροσκόπων που δεν έχει ως συνεκτικό κρίκο τον κώδικα ηθικής, αλλά τη μανία της εξουσίας για εξυπηρέτηση συμφερόντων και τα παιχνίδια εκβιασμών!».
Ειδικότερα για την κ. Μπακογιάννη, ο κ. Καμμένος γράφει στο άρθρο του για την υπόθεση του 1 εκατομμυρίου ευρώ του Ισίδωρου Κούβελου, μία υπόθεση για την οποία όπως λέει χαρακτηριστικά αποκαλύφθηκε προεκλογικά και «μετεκλογικά «εξαφανίστηκε», αφού φυσικά έδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Σαμαρά». Στη βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό αποδίδει «συμπλεγματική συμπεριφορά» προς τους ΑΝΕΛ γιατί «το δικό της κόμμα αποδοκιμάστηκε έμπρακτα στις εκλογές» και κάνει λόγο για «περίεργο ρόλο στην ιστορική στιγμή του βέτο στο Βουκουρέστι». Ταυτόχρονα της αποδίδει «τεράστιες ευθύνες για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της Siemens με τη φυγή βασικών υπόπτων», ενώ κάνει λόγο για κάποιους που προσπαθούν να κρύψουν τους «σκελετούς» που έχουν στις ντουλάπες τους. «Ε, λοιπόν, τέτοιους σκελετούς εγώ δεν έχω, δεν εκβιάζομαι», γράφει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
«Η παράταξη που εγώ υπηρέτησα», τονίζει, δεν θα συγκάλυπτε ποτέ το σκάνδαλο αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων από τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, δεν θα επιχειρούσε πολλάκις να βάλει στο αρχείο το σκάνδαλο των CDs, δεν θα φιλοξενούσε ποτέ στις τάξεις της τον υιό Παπαντωνίου.
«Τη Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, την αποτελείωσαν αυτοί που άνοιξαν την «κερκόπορτα» στους βουλευτές του ΛΑΟΣ, αυτοί που ο Καραμανλής αποκαλούσε «άκρα» και δεν δεχόταν να συζητήσει μαζί τους. Την αποτελείωσαν αυτοί που επανέφεραν τους ακραίους νεοφιλελεύθερους, τους οποίους ο Καραμανλής είχε διαγράψει», γράφει στο τέλος του άρθρου του και γράφει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνας γεννήθηκαν «από 10 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας» και από ιστορικά στελέχη του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ «τα οποία δεν δέχτηκαν ότι «τις σημαίες τις παίρνει ο αέρας» και πίστεψαν στον Ανδρέα Παπανδρέου, που στις μεγάλες κρίσεις άσκησαν υπερήφανη εθνική πολιτική και ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»».