Το YouTube δεν βρήκε καμία απόδειξη περί ανάμιξης της Ρωσίας στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε το 2016 στη Βρετανία για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας σε μια επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου που έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση.
Η Επιτροπή Ψηφιακών Μέσων, Πολιτισμού και Αθλητισμού του βρετανικού κοινοβουλίου στο πλαίσιο της έρευνάς της λάμβανε σήμερα καταθέσεις στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον, στις ΗΠΑ.
Η Τζούνιπερ Ντάουνς, η επικεφαλής του YouTube στον τομέα της δημόσιας πολιτικής, δήλωσε ότι δεν βρέθηκε "καμία απόδειξη για ανάμιξη της Ρωσίας στο δημοψήφισμα για το Brexit.
Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Βρετανίας διανύουν περίοδο έντασης. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι κατηγόρησε πέρσι τη Ρωσία για "επιθετικότητα" και υποστήριξε ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι η Μόσχα αναμιγνύεται σε εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών. Το Κρεμλίνο αρνείται τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για "αντιρωσική υστερία" στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Στην ίδια ακρόαση, ο Σάιμον Μίλνερ, στέλεχος του Facebook, δήλωσε ότι η Εκλογική Επιτροπή της Βρετανίας ζήτησε από την εταιρεία να ερευνήσει αν διακινήθηκαν μέσω της πλατφόρμας της ψευδείς πληροφορίες, προερχόμενες από τη Ρωσία, που να αφορούσαν το δημοψήφισμα. Όπως είπε, το Facebook παρείχε κάποιες πληροφορίες, στα τέλη του περασμένου έτους, όμως η Επιτροπή έκρινε ότι ήταν ανεπαρκείς και η εταιρεία διεξάγει νέα έρευνα που θα ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη του Φεβρουαρίου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ