Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Υγεία: Ποιος είναι ο μικρός καρπός με τη μεγάλη διατροφική αξία – Προστατεύει το έντερο, βελτιώνει τον ύπνο και αγαπά την καρδιά

Ένας από τους πιο πολύτιμους διατροφικά καρπούς που προσφέρει η Βραζιλία, είναι τα κάσιους. Καθώς αυτοί οι βουτυρένιοι ξηροί καρποί είναι νόστιμοι και πολύ θρεπτικοί, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Τα κάσιους κρύβουν πλήθος θρεπτικών στοιχείων και γι’ αυτό αξίζει να τους απολαμβάνετε για μια ισορροπημένη διατροφή. Ας δούμε τα οφέλη τους με τη βοήθεια των διαιτολόγων.

 

Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

 

H πρωτεΐνη συμβάλλει στην ενδυνάμωση των μυών και συγχρόνως «επιδιορθώνει» και ανανεώνει τα κύτταρα. Οι ενήλικες συνιστάται να προσλαμβάνουν ημερησίως 0,8 γραμμάρια πρωτεϊνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Τα κάσιους σας βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς τα 30γρ κάσιους αποδίδουν 5γρ φυτικής πρωτεϊνης.

 

Υγιεινά  λιπαρά

 

Τα κάσιους περιέχουν μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία θεωρούνται υγιεινά λίπη και είναι «εχθροί» της υψηλής χοληστερόλης.  Μια μερίδα κάσιους (30γρ)  προσφέρει 6,75 γραμμάρια μονοακόρεστων λιπαρών και 2,22 γρ. πολυακόρεστων λιπαρών οξεών, που σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Harvard είναι ικανοποιητική ποσότητα για το καλό της υγείας, αλλά και για την ενίσχυσης της καρδιάς. Σύμφωνα με την πιστοποιημένη διαιτολόγο – διατροφολόγο Kim Kulp, «τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά των κάσιους είναι ευεργετικά για την καρδιά». Όπως επισημαίνει, «όταν χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα τροφίμων που περιέχουν υψηλά επίπεδα σακχάρων και άλλων αμυλωδών τροφών, μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη που ευθύνεται για καρδιακές παθήσεις». 

 

Βελτίωση της ψυχικής και εγκεφαλικής υγείας 

 

Τα κάσιους περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, εμποδίζουν την εμφάνιση νευροεκφυλιστικών ασθενειών, βελτιώνουν τη γνωστική ικανότητα και αποτρέπουν τη φλεγμονή. Επίσης, αυξάνουν τη σεροτονίνη, τον νευροδιαβιβαστή της «καλής διάθεσης». 

 

Προστασία του εντέρου 

 

Τα κάσιους ωθούν το έντερο να απορροφά περισσότερα θρεπτικά στοιχεία από τις τροφές. Συγχρόνως, συνεισφέρουν στην υγεία του μικροβιώματος, μέσα από τις πολυφαινόλες που περιέχουν οι οποίες  έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Είναι επίσης πλούσια σε πρεβιοτικά που μεταφέρουν τους γαλακτο-ολιγοσακχαρίτες και προφυλάσσουν το έντερο από ασθένειες.

 

Έλεγχος της όρεξης

 

Ο ξηρός αυτός καρπός έχει την μαγική ικανότητα να σας κρατά χορτάτους, καθώς οι πρωτεΐνες προκαλούν την αίσθηση του κορεσμού για μεγάλο χρονικό διάστημα και σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, γεγονός που επιτρέπει τον καλύτερο έλεγχο του βάρους.

 

Υψηλά επίπεδα μαγνησίου

 

Τα κάσιους αποτελούν πηγή μαγνησίου που σχετίζεται με τον μετριασμό του άγχους και την ποιότητα του ύπνου. Οι διατροφολόγοι εξηγούν ότι μια μερίδα κάσιους (30γρ) περιέχει 83 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου.

 

Ενδυνάμωση της υγείας των οστών

 

Ο συνδυασμός πρωτεϊνών, φωσφόρου, μαγνησίου, ασβεστίου και φωσφόρου, που περιέχουν τα κάσιους, δυναμώνει τα οστά. 

Tags
Back to top button