Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χείμαρρος» ο Μάρκος Σεφερλής για τη σάτιρά του στο Nemo: «Όταν κάνω έναν gay ήρωα πέφτουν να με φάνε»

Σαν χείμαρρος ο Μάρκος Σεφερλής έλυσε τη σιωπή του σχετικά με τη σάτιρά του στο Nemo, τον non binary νικητή της φετινής Eurovision, ισχυριζόμενος πως όταν κάνει επί σκηνής έναν ήρωα που έχει σχέση με την ομοφυλοφιλία πέφτουν όλοι να τον… φάνε, αλλά μόνο εκείνον.

Αρχικά, ζητήθηκε από τον δημοφιλή κωμικό να τοποθετηθεί για την ακόλουθη δήλωση του Μιχάλη Ρέππα: «∆εν έχει τύχει να δω παράσταση του Μάρκου Σεφερλή, αλλά σέβομαι τον επαγγελματισμό όλων των ανθρώπων και ιδιαίτερα αυτού του ανθρώπου, που έχει μια ασκητική σχέση με τη δουλειά μας. Το να κάνεις σάτιρα και να μη θίγεις κανέναν είναι σαν να κάνεις καφέ από… αλεσμένη φακή». Πάνω σε αυτό, ο Σεφερλής σχολίασε, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου: «Ευχαριστώ τον Μιχάλη Ρέππα για τα καλά λόγια που είπε για εμένα και που επιτέλους είπε μία ξεκάθαρη απάντηση για τη σάτιρα».

Ο Μάρκος Σεφερλής κινείται νομικά κατά πάντων : "Είναι μια οργανωμένη επίθεση στο πρόσωπο μου" (Βίντεο)

Σχετικά με το επίμαχο σκετς για το Nemo που προκάλεσε αντιδράσεις και έγινε αφορμή ο ίδιος να χαρακτηριστεί «ομοφοβικός» από μερίδα του κοινού, ο δημοφιλής κωμικός ανέφερε: «∆εν κοροϊδεύω κανέναν, σατιρίζω. Έχει μεγάλη διαφορά η μία λέξη με την άλλη. ∆εν σατιρίζω το Nemo, όλοι αυτοί που βγαίνουν και μιλάνε για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχουν δει την παράσταση. Τους προσκάλεσα να έρθουν να δούνε την παράσταση. ∆εν σατιρίζω το Nemo, όχι ότι φοβάμαι να το πω και απολογούμαι τώρα. Κάνω τον Ριρί, έναν ήρωα δικό μου, αγαπημένο του κοινού, που έχει ντυθεί Nemo. Είπα να έρθουν όλοι αυτοί να το δουν πρώτα, να δουν πώς καταπιάνομαι με το θέμα, τι ακριβώς λέω και μετά να με κρίνουν. ∆εν έχω κανένα πρόβλημα».

Όπως πρόσθεσε ο Μάρκος Σεφερλής, «έχω σατιρίσει διάφορους, πολιτικούς, τραγουδιστές, όποιον είναι στην επικαιρότητα για τον οποιονδήποτε λόγο. ∆εν έχει βγει κανένας να πει το παραμικρό. Κάνω τον δικό μου ρόλο κι έχω ντυθεί Nemo. Όποιος είναι στην επικαιρότητα, αυτόν σατιρίζω. ∆εν βγήκε κανένας να πει το παραμικρό, δεν ανοίγει ρουθούνι. Όταν κάνω έναν ήρωα που έχει σχέση με την ομοφυλοφιλία πέφτουν όλοι να με φάνε και πέφτουν όλοι να φάνε μόνο εμένα. Είναι κάτι που δεν κάνω μόνο εγώ, όσοι κάνουν κωμωδία, όσοι κάνουν σάτιρα, μέσα στους τύπους που κάνουν έχουν και έναν ομοφυλόφιλο. Άρα το πρόβλημα δεν είναι η ομοφυλοφιλία, το πρόβλημα είναι ο Σεφερλής. Ενοχλεί ο Σεφερλής για όλα αυτά που λέει γενικότερα. Η σάτιρα δεν δυσφημεί, δεν συκοφαντεί. Η σάτιρα μεγεθύνει ένα στοιχείο για το οποίο κάποιος ξεχωρίζει. Αυτό κάνω εγώ, με αυτό γελάει ο κόσμος και με αυτό γελάνε και οι άνθρωποι τους οποίους σατιρίζω».

Τέλος, ο γνωστός ηθοποιός σημείωσε αναφορικά με τη σάτιρα: «Να ξεκαθαρίσουμε το θέμα, γιατί λένε, λένε, λένε για τη σάτιρα, για την οποία ούτε ξέρουν τι σημαίνει ούτε έχουν διαβάσει ένα βιβλίο, ένα λεξικό να δουν τι σημαίνει, απλά έχουν άποψη όλοι για τη σάτιρα. Και το χειρότερο, μου υποδεικνύουν πώς να κάνω τη δουλειά μου».

Tags
Back to top button