Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Χάσμα στις σχέσεις Σερβίας-Ρωσίας; Ο Βούτσιτς πούλησε πυρομαχικά αξίας 1 δισ. στην Ουκρανία μέσω Ευρώπης

αναφέρουν πως ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάντερ Βούτσιτς πούλησε αμέτρητα βλήματα στην Ουκρανία, βοηθώντας τον στρατό του Κιέβου να αναπληρώσει τα αποθέματά του και να αμυνθεί έναντι των ρωσικών δυνάμεων.

Επιμένει η Σερβία για Rafale με τον Βούτσιτς να ζητά «12 μαχητικά»-Ο Μακρόν τους καθυστερεί επίτηδες ως τιμωρία για το Κόσοβο;

Τι Αποκαλύπτει Ρωσικό Άρθρο

Πιο συγκεκριμένα, στον πόλεμο της Ουκρανίας όπως όλα δείχνουν εμπλέκονται όλο και περισσότερες χώρες από όλον τον κόσμο. Εύστοχο παράδειγμα αποτελεί η Σερβία, η οποία παρά την ουδέτερη στάση που είχε κρατήσει μέχρι στιγμής, φαίνεται πως τώρα ξεκίνησε να προμηθεύει ενεργά την Ουκρανία με πυρομαχικά.

που αποκαλύπτει την εν λόγω είδηση αναφέρει συγκεκριμένα πως τα σερβικά πυρομαχικά δεν μεταφέρονται κατευθείαν στην Ουκρανία, αντίθετα μέσω τρίτων χωρών καταλήγουν στα χέρια του Κιέβου. Πρόκειται για μία διαδικασία που έχουμε παρατηρήσει ξανά στο παρελθόν. Την εφαρμόζουν χώρες που δεν θέλουν άμεσα να πάρουν την πλευρά ενός στρατοπέδου για να μην αντιμετωπίσουν τυχόν συνέπειες.

Πηγή της ρωσικής αποκάλυψης αποτελούν αναφορές της διάσημης αμερικανικής The Financial Times. Σε άρθρο της σελίδας αποκαλύφθηκε αύξηση των εξαγωγών πυρομαχικών της Σερβίας, τα οποία λέγεται πως φτάνουν τελικά στην Ουκρανία μέσω άλλων χωρών. Από την αρχή της σύρραξης λέγεται πως σερβικά πυρομαχικά συνολικής αξίας 800 εκατομμυρίων ευρώ πουλήθηκαν σε μεσολαβητές, οι οποίοι με την σειρά τους να παρέδωσαν στα χέρια του ουκρανικού στρατού.

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάντερ Βούτσιτς είχε μιλήσει και ο ίδιος για την εν λόγω εξαγωγή πυρομαχικών, εξηγώντας στον κόσμο πως πρόκειται για μία καλή ευκαιρία κερδοφορίας για την βαλκανική χώρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σερβία ναι μεν εξάγει πυρομαχικά της, όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει εξάγει κανένα όπλο απευθείας στην Ουκρανία ή την Ρωσία. Αντίθετα, πουλάει πυρομαχικά σε τρίτες χώρες όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ισπανία και στην Τσεχία, «οι οποίες έπειτα αποφασίζουν που θα καταλήξουν τα όπλα».

Το Βελιγράδι ψήφισε Βούτσιτς για άλλη μία φορά-Έρχεται βαρύ καλοκαίρι για Κοσοβάρους και Αλβανούς;

Έτσι ο Βούτσιτς καταφέρνει να διατηρήσει την ουδετερότητα στην στάση της Σερβίας στο ζήτημα της ρωσο-ουκρανικής σύρραξης, ικανοποιώντας εν μέρει την Δύση. Ο Σέρβος πρόεδρος υποστήριξε πως αυτή η τακτική είναι μέρος μίας μεγαλύτερης στρατηγικής του Βελιγραδίου που στόχο έχει την ενίσχυση και βελτίωση της σερβικής βιομηχανίας και της σερβικής οικονομίας.

Αν και μέχρι στιγμής η Ρωσία δεν έχει προβεί σε δημόσιο σχολιασμό της σερβικής απόφασης, σίγουρα έχουμε να κάνουμε με μία εξέλιξη που δεν χαροποίησε ιδιαίτερα την Μόσχα. Παρόλα αυτά η διακριτική προσέγγιση του Βούτσιτς δεν επιτρέπει στον Πούτιν να τον «τιμωρήσει», τουλάχιστον όχι πολύ αυστηρά.

 

Tags
Back to top button