Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βυθίστηκε το ολοκαίνουργιο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο της Κίνας-Πνίγηκαν ναύτες και διέρρευσε ραδιενέργεια;

Πληροφορίες αποκαλύπτουν πως ένα μυστηριώδες περιστατικό που συνέβη φέτος την άνοιξη είχε ως αποτέλεσμα την βύθιση του νεότερου πυρηνοκίνητου επιθετικού υποβρυχίου του κινεζικού πολεμικού ναυτικού. Αυτό επιβεβαίωσαν πολύ πρόσφατα Αμερικανοί αξιωματούχοι, λέγοντας μεταξύ άλλων πως το σκάφος που χάθηκε ήταν το πρώτο υποβρύχιο της κλάσης Zhou Type 041.

Μεγάλη Απώλεια για την Κίνα: Τι Έγινε;

Πιο συγκεκριμένα, το The Wall Street Journal επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε σήμερα πως οι προσπάθειες των κινεζικών αρχών να αποκρύψουν το ατύχημα αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές. Το σκάφος βυθίστηκε μαζί με τον πυρηνικό του αντιδραστήρα, γεγονός πως σίγουρα ανησύχησε τις τοπικές κινεζικές αρχές.

Το υποβρύχιο της κλάσης Zhou φαίνεται πως χάθηκε κατά την διάρκεια της φάσης εξοπλισμού του με συστήματα και οπλισμό. Σύντομα ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει δοκιμαστικές επιχειρήσεις στην θάλασσα, ωστόσο το ξαφνικό ατύχημα άλλαξε τα σχέδια για τους Κινέζους.

Η βύθιση έλαβε χώρα στο ναυπηγείο Wuchang της εταιρείας China State Shipbuilding Corporation (CSSC), το οποίο βρίσκεται στον ποταμό Γιανγκ-Τσε-Γιάνγκ κοντά στην πόλη Γουχάν. Αμερικανοί αναλυτές παρατήρησαν ασυνήθιστη κινητικότητα στο συγκεκριμένο σημείο την φετινή άνοιξη (μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού). Συγκεκριμένα, εθεάθησαν τέσσερα σκάφη εξοπλισμένα με γερανούς στο σημείο που μέχρι πρότινος βρίσκονταν ένα κινεζικό υποβρύχιο.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έλυσαν το μυστήριο, επιβεβαιώνοντας πρόσφατα το προφανές: στο ναυπηγείο Wuchang βυθίστηκε κάτω από άγνωστες αιτίες ένα κινεζικό υποβρύχιο, το πρώτο της πυρηνοκίνητης κλάσης Zhou Type 041. Πρόκειται για μία από τις ακριβότερες, πιο σύγχρονες και πιο ασφαλείς κλάσεις κινεζικών υποβρυχίων, για αυτό και το περιστατικό έχει δημιουργήσει πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Κατά πάσα πιθανότητα το σκάφος καταστράφηκε ολοκληρωτικά. Είναι ιδιαίτερα απίθανο οι τέσσερεις κινεζικοί γερανοί να κατάφεραν να το ανυψώσουν από τον πάτο της αποβάθρας χωρίς να του προκαλέσουν σοβαρές ζημιές. Ωστόσο η αναφορά του The Wall Street Journal υποστήριξε πως ίσως το υποβρύχιο επιδιορθωθεί τους επόμενους μήνες.

Πάντως δεδομένων όλων αυτών καταλαβαίνουμε γιατί οι Κινέζοι προσπάθησαν να αποκρύψουν το ατύχημα. Ήθελαν να προστατεύσουν το κύρος του πολεμικού τους ναυτικού, το οποίο πληγώθηκε μετά την αποκάλυψη της βύθισης του ισχυρότερου υποβρυχίου τους.

 

Tags
Back to top button