Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τσιτάχ έβαλε κόντρα με ηλεκτροκίνητη Formula Ε – Δείτε ποιος έκοψε πρώτος το νήμα (βίντεο)

Ένας ιδιαίτερος αγώνας ταχύτητας με στόχο την ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή πραγματοποιήθηκε στην Αφρική ανάμεσα σε ένα τσιτάχ και ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Formula E.


Το αιλουροειδές ξεκίνησε με προβάδισμα και ανέπτυξε ταχύτητα 100 χλμ./ώρα, αλλά τελικά έχασε στο νήμα καθώς η φόρμουλα έπιασε τελική 225χλμ./ώρα.

Το εν λόγω όχημα με οδηγό τον Jean-Eric Vergne, ο οποίος πρόσφατα κέρδισε το Ε-prix του Μόντρεαλ, μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα 225χλμ./ώρα ενώ το τσιτάχ μπορεί να φτάσει μέχρι τα 112χλμ./ώρα.

Οι υπεύθυνοι της Formula E ελπίζουν ότι με το βίντεο αυτό θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση όσον αφορά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τον κίνδυνο που αυτή αποτελεί για τα τσιτάχ και άλλα σπάνια είδη.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 7.000 τσιτάχ με τον αριθμός τους να μειώνεται.


Tags
Back to top button