Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 948 συλλήψεις για προπαγάνδα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Περίπου 948 άνθρωποι είναι υπό κράτηση με εντολή Ερνογάν, μετά την ταυτόχρονη βομβιστική επίθεση στην επαρχία Beşiktaş (Μπεσικτάς) στην Κωνσταντινούπολη το Δεκέμβριο το 2016. Η συγκεκριμένη επίθεση χαρακτηρίστηκε στα Mέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) ως μέσο προπαγάνδας με στόχο την εξάπλωση του φόβου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού στις 8 Φεβρουαρίου.

Οι Δυνάμεις Ασφαλείας διεξήγαγαν επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα από τις 11 Δεκεμβρίου εως και τις 6 Φεβρουαρίου στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν πιθανούς δράστες που λαμβάνουν μέρος σε τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες χρησιμοποιούν τη ‘’ρητορική του φόβου’’ ως μέσο προπαγάνδας ποστάροντας στα ΜΚΔ προσβολές σε πρόσωπα της κυβέρνησης και στις Δυνάμεις Ασφαλείας, μετά από τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία περίπου 948 άνθρωποι κρατούνται. Οι 248 από αυτούς μετά τη σύλληψη τους οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια ενώ οι 700 αφέθηκαν ελεύθεροι είτε με αναστολή είτε μετά την κατάθεση τους στην αστυνομια, συμφωνα με το Ανατολού.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται δημοσιογράφοι,αστυνομικοί αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι.

Η επίθεση αυτοκτονίας στις 10 Δεκεμβρίου του 2016, πραγματοποιήθηκε μετά από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Μπεσικτάς και της Μπουρσαπόρ έξω από το Vodafone Arena.

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της Τουρκίας είχε πραγματοποιήσει έρευνες σε πάνω από 300 χρήστες ΜΚΔ που έκαναν σχόλια μετά την επίθεση στο νυκτερινό κλάμπ Ρέινα.

Mε πληροφορίες από την hurriyetdailynews.com

onalert.gr

Tags
Back to top button