Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Το ζήτημα της μετεμψύχωσης…

Το 1913, ένας Ιταλός επιστήμονας, ο Δρ. Calderone, μετέτρεψε το “δυσχερές πρόβλημα της μετεμψύχωσης” σε ζήτημα διεθνούς έρευνας και εξέδωσε ένα βιβλίο στο Μιλάνο, όπου αναγράφονταν τα αποτελέσματα της ενδελεχούς μελέτης του.Ένας από εκείνους που συμμερίζονταν τις απόψεις του Καθηγητή ήταν και ο διάσημος Ιταλός μυθιστοριογράφος, Salvatore Farina, ο οποίος, μάλιστα, υπήρξε υποψήφιος για το Νόμπελ Λογοτεχνίας τρεις φορές.Ο Salvatore Farina, ο οποίος είχε συχνά εκδηλώσει το θερμό ενδιαφέρον του για τον μεταφυσικό χώρο των πνευμάτων και των φαντασμάτων, δήλωσε ευθαρσώς ότι πίστευε στη μετεμψύχωση από “φιλοσοφική άποψη”, αν και δεν ήταν σε θέση να αποδείξει το παραμικρό, καθώς οι ζωντανοί αδυνατούν να παράσχουν αποδείξεις για τις προηγούμενες ζωές τους, αλλά και οι νεκροί, οι οποίοι ίσως περιμένουν μια μέλλουσα ζωή, αδυνατούν να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.Ο Salvatore Farina είχε αναφέρει τα εξής:Όταν η γνωστή θεοσοφίστρια Annie Besant ισχυριζόταν ότι είχε υπάρξει σε προηγούμενη ζωή της η πολυγραφότατη αστρονόμος και μαθηματικός Υπατία κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες και κατόπιν, όταν άλλαξε φύλο, υπήρξε ο επιφανής λόγιος κληρικός, φιλόσοφος, μαθηματικός και ποιητής Giordano Bruno, κανείς δε θα μπορούσε να είναι σίγουρος εάν η Annie Besant αστειευόταν ή εάν πράγματι έλεγε την αλήθεια.Επίσης, ο Γάλλος συγγραφέας Henri Antoine Jules-Bois, ο οποίος είχε ασχοληθεί ιδιαιτέρως με τον Αποκρυφισμό, απαντούσε:Η μετεμψύχωση είναι μια απλή υπόθεση, η οποία φαίνεται να δελεάζει ακόμη και την αυστηρότερη διάνοια.Ο Ιταλός φυσικός επιστήμονας και ερευνητής μεταφυσικών φαινομένων Henry Morselli, αντιθέτως, θεωρούσε τη μετεμψύχωση ως “φαντασιοπληξία, η οποία δεν έχει καμία απολύτως βάση. Μπορεί, όμως, να ριζώσει μόνο στη σφαίρα των αισθημάτων ως επιτακτική πίστη και δεν αντέχει σε λογική απόδειξη”.Ο βραβευμένος με Νόμπελ ποιητής Maurice Maeterlinck, με καταγωγή από το Βέλγιο, έλεγε:Είναι πολύ λυπηρό ότι τα συμπεράσματα των θεοσοφιστών και των νεοπνευματιστών δεν είναι αποτελεσματικά, διότι δεν υπήρξε ακόμα μία πίστη, η οποία να ήταν ωραιότερη, δικαιότερη, διαυγέστερη, ηθικότερη και παρηγορητικότερη από την πίστη προς τη μετεμψύχωση. Μα, εάν πρέπει να θεωρηθεί αληθινή, οφείλει να μας προσκομίσει αποδείξεις.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 24/071913…
Tags
Back to top button