Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η συζήτηση για την απειλή των εξωγήινων στον ΟΗΕ, το 1959…

Το 1959, ο πόλεμος μεταξύ των πλανητών, τον οποίο είχε προφητεύσει ο Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς στο περίφημο βιβλίο του που είχε εκδοθεί το 1898 με τίτλο “Ο Πόλεμος των Κόσμων”, έμοιαζε πιθανό να καταστεί πραγματικότητα στο προσεχές μέλλον.Σε μια τέτοια δυσοίωνη περίπτωση, τα Ηνωμένα Έθνη θα υποχρεώνονταν να συσπειρωθούν για να αντιμετωπίσουν την εισβολή των κατοίκων άλλων πλανητών στη Γη.Μια πρώτη νύξη έγινε στις 28 Οκτωβρίου του 1959 στην Πολιτική Επιτροπή του ΟΗΕ, όπου συζητήθηκε το ζήτημα του αφοπλισμού από τον αντιπρόσωπο της Πορτογαλίας, τον Βάσκο Βιέρα Γκάριν, ο οποίος απηύθυνε προς τους κατάπληκτους συναδέλφους του το εξής ερώτημα:“Τι θα συμβεί άραγε, όταν ο γενικός αφοπλισμός καταστεί πραγματικότητα και οι εξωγήινοι μας επιτεθούν;Η ιδέα αυτή για τον γενικό αφοπλισμό θέτει ενώπιόν μας πολλά λεπτά ερωτήματα, στα οποία περιλαμβάνεται και η ενδεχόμενη άμυνα του πλανήτη μας εναντίον άλλων πλανητών. Ίσως την προκειμένη στιγμή, η ιδέα αυτή να φαντάζει απίθανη.Πάντως, δεν είναι διόλου άτοπο με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, με τις συνεχείς θεάσεις μυστηριωδών πτητικών μηχανών πάνω από κάθε γωνιά του πλανήτη μας, να έρθει και η απευκταία μέρα που οι εξωγήινοι θα μας επιτεθούν”.Επίσης, ο αντιπρόσωπος της Πορτογαλίας παρατήρησε εν συνεχεία ότι μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι δυνάμεις ασφαλείας ολόκληρης της Γης θα ωχριούσαν ενώπιον των προηγμένων δυνάμεων των εξωγήινων. Θα έμοιαζε περισσότερο με μια άνιση μάχη ανάμεσα σε έναν πανίσχυρο γίγαντα και σε έναν ανήμπορο νάνο.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 29/10/1959…
Tags
Back to top button