Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τα συμπεράσματα της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών για τα τηλεκινητικά φαινόμενα, το 1936…

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών, τον Αύγουστο του 1936, τα τηλεκινητικά φαινόμενα τα οποία είχαν εκδηλωθεί προσφάτως στην οικία του Στρατηγού Διαμαντόπουλου, είχαν καταπαύσει.Τα φαινόμενα σταμάτησαν αμέσως μετά την απομάκρυνση της νεαρής υπηρέτριας του σπιτιού, Ελένης Τσακνάκη, η οποία αποτελούσε την ασυναίσθητη αιτία προκλήσεώς τους.Έπειτα από μερικές ημέρες, όμως, η οικογένεια Διαμαντόπουλου, θέλοντας να δοκιμάσει πάλι, προσέλαβε ξανά τη μικρή Ελένη. Τα φαινόμενα άρχισαν να επαναλαμβάνονται και πάλι.Οι οπές που προκαλούνταν σε διάφορα αντικείμενα είχαν πλέον στρογγυλό σχήμα αντί για γωνιώδες, όπως τις προηγούμενες φορές.Η υπηρέτρια απομακρύνθηκε εκ νέου από το σπίτι της οικογένειας, με αποτέλεσμα την οριστική παύση των φαινομένων.Το πείραμα αυτό επαναλήφθηκε και τρίτη φορά, με την ελπίδα ότι θα κατέπαυε η κατάσταση της ψυχονευρικής διεγέρσεως και τότε θα μπορούσαν να την κρατήσουν στο σπίτι.Μετά την τρίτη και τελευταία απόπειρα, όπου διαπιστώθηκε ότι τα φαινόμενα επαναλαμβάνονταν κατά τον ίδιο τρόπο και ένταση, αναγκάστηκαν να στείλουν την Ελένη πίσω στην πατρίδα της, στη Νάουσα της Μακεδονίας.Η περίπτωση της Ελένης Τσακνάκη, όπου τα φαινόμενα σταματούσαν με την απομάκρυνσή της από τον χώρο, ήταν η αναμφισβήτητη απόδειξη, σύμφωνα με τη Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών, της καθαρής φυσικής προέλευσής τους, συνεπεία της αναπτυσσόμενης ήβης στον οργανισμό της μικρής.Στην ίδια αιτία είχαν αποδώσει και τα αντίστοιχα τηλεκινητικά φαινόμενα του Μεσολογγίου, πρωταγωνιστής των οποίων ήταν ένα 13χρονο παιδί. Με αυτό τον τρόπο είχαν καταπολεμήσει ριζικά τις επικρατούσες τότε δεισιδαιμονίες και είχαν αποδείξει το βαρυσήμαντο γεγονός ότι είναι δυνατό να εκπεμφθεί, υπό ορισμένες προϋποθέσεις από τον ανθρώπινο οργανισμό, ένας δυναμικός παράγοντας, ο οποίος δεν είναι αντιληπτός στις αισθήσεις μας και ο οποίος ενεργεί ως ενσυνείδητη υπόσταση.Εν κατακλείδι, οι επιστήμονες συμπέραιναν πως τέτοια φαινόμενα πυροδοτούνταν από υποσυνείδητα συναισθήματα του ατόμου και ήταν απολύτως εξαρτημένα από οργανική βάση, προκειμένου να υλοποιηθούν και τα αποτελέσματά τους να γίνουν ορατά και στους άλλους.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 19/08/1936…
Tags
Back to top button