Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Το ύστατο πνευματιστικό κάλεσμα στον Harry Houdini…

O Edward Saint, γνωστός μάγος, διάδοχος της τέχνης του μεγάλου Harry Houdini, αλλά και μάνατζερ, όσο και προστάτης της περίλυπης χήρας του, συγκάλεσε μια πνευματιστική συνεδρίαση, ανήμερα της γιορτής του Halloween, στις 31 Οκτωβρίου του 1936, με σκοπό να καλέσει το πνεύμα του Μεγάλου Houdini και να συνομιλήσουν.

Η χήρα του σπουδαίου αυτού θαυματοποιού, η Bess Houdini, λαχταρούσε να επικοινωνήσει με τον αγαπημένο της σύζυγο, που ήταν ήδη νεκρός για δέκα χρόνια. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τον τραγικό θάνατό του, χρησιμοποίησε κάθε αξιοσέβαστο και μη μέντιουμ, ώστε να κατορθώσει να ακούσει έστω και μια του λέξη από το Υπερπέραν. Τελικά, η έσχατη πνευματιστική αυτή απόπειρα πραγματοποιήθηκε στην ταράτσα του περίφημου ξενοδοχείου Knickerbocker, στο Hollywood.

Σε μια προγενέστερη συνεδρίαση πνευματιστών, στην οποία η Bess Houdini ήταν απούσα, το μέντιουμ ορκιζόταν ότι ο Μεγάλος Houdini του είχε δώσει μια ρητή εντολή. Διέταζε τη σύζυγό του να παραδώσει στον εν λόγω πνευματιστικό κύκλο όλα του τα πολύτιμα χειρόγραφα, στα οποία εξηγούσε λεπτομερώς την ακολουθία των μαγικών του τεχνασμάτων.

Η Bess δέχτηκε, λοιπόν, να συμμετάσχει στο ύστατο αυτό πνευματιστικό κάλεσμα του Harry, αλλά συγχρόνως προσκάλεσε τρεις επιστήμονες, πέντε φωτογράφους και τέσσερις χειριστές μηχανών ραδιοφωνικής λήψης και εκπομπής. Έτσι, εάν το πνεύμα του παρουσιαζόταν, τότε θα φωτογραφιζόταν και τα λόγια του θα ακούγονταν σ’ ολόκληρη την Αμερική.

Επ’ ουδενί, όσο κι αν πίστευε στον Πνευματισμό, δε θα άφηνε να εκμεταλλευτούν το κληροδότημα του άντρα της. Αυτή τη φορά, ήταν αποφασισμένη είτε να τον δει και να του μιλήσει, είτε να βάλει, επιτέλους, ένα τέλος σ’ αυτήν την αέναη αναζήτηση της επικοινωνίας με τον πολυαγαπημένο της νεκρό, που την κατέβαλε ολοένα και πιο πολύ.

Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του μέντιουμ, το πνεύμα του κορυφαίου μάγου όλων των εποχών δεν εμφανίστηκε. Αντί της πολυαναμενόμενης φωνής του Harry Houdini, ακούστηκε η φωνή της χήρας του, που είπε κοφτά: «Ανάψτε τα φώτα! Ο Houdini δε θα έρθει».

O Edward Saint, ο οποίος προφανώς ορεγόταν τα σπάνια αυτά χειρόγραφα με τα ερίτιμα μυστικά, απέμεινε απαρηγόρητος.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 08/11/1936…

Tags
Back to top button