Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Το θαύμα της Παναγίας την παραμονή του Ευαγγελισμού, το 1929…

Την παραμονή του Ευαγγελισμού του 1929, ο κόσμος διαρκώς προσερχόταν στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, στον Πειραιά, ενώ ο συνωστισμός του πλήθος ήταν τόσο μεγάλος, ώστε νόμιζε κανείς ότι ήταν Μεγάλη Εβδομάδα. Οι ευσεβείς χριστιανοί έκαναν τον σταυρό τους και γονάτιζαν μπροστά από την εικόνα της Θεομήτορος.

Κι ενώ τελούνταν όλη αυτή η κατανυκτική μυσταγωγία, ο Ναός ήταν αδύνατον να δεχτεί πλέον άλλους πιστούς. Ξαφνικά, κατά την ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα, ακούστηκε μια σπαρακτική φωνή να κραυγάζει:

«Αχ! Θεέ μου! Η Παναγία… η Παναγία! Βοήθησέ μας, Παναγία μου!»

Οι ιερείς εξήλθαν από τον κυρίως ναό και είδαν όλες τις γυναίκες να προσεύχονται ευλαβικά πεσμένες στα γόνατα. Όλων τα βλέμματα στράφηκαν εκστατικά προς τον θόλο του Ναού, όπου ήταν απεικονισμένη η Παναγία η Πλατυτέρα. Η μορφή της Θεομήτορος κινούνταν από τη μέση και πάνω, ενώ ήταν καλυμμένη από μια υπέρλαμπρη νεφέλη.

Το θέαμα ήταν εκπληκτικό και συνάμα συνταρακτικό. Όλο το εκκλησίασμα με δάκρυα και κλαυθμηρισμούς υποδέχτηκε το θαύμα, αδυνατώντας να συγκρατήσει τη συγκίνηση και το δέος, που αισθανόταν από τα τρίσβαθα της ψυχής του. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που λιποθύμησαν μπροστά σε αυτό το θείο γεγονός. Οι περισσότεροι, όμως, φώναζαν:

«Ήμαρτον, Παναγία μου! Μεγάλη η χάρη σου! Δοξασμένο το όνομα του Θεού!»

Το πλήθος ζητούσε να γίνει λιτανεία και να περιφερθεί η εικόνα της Παναγίας της Θεομήτορος σε όλο τον Πειραιά. Η βαθιά και αγνή συγκίνηση είχε καταλάβει τους πάντες και ήταν αδύνατο να αναχαιτιστεί.

Οι ιερείς, όλοι εν χορώ, έψελναν διάφορα τροπάρια προς τη Θεοτόκο, θυμίζοντας τις παλιές εκείνες εποχές των μαρτυρικών χρόνων της Εκκλησίας προς επικράτηση της Ορθοδοξίας.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΣΚΡΙΠ», στις 29/03/1929…

Tags
Back to top button