Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Το «Τέλος του Κόσμου»…

Μία από τις πολλές φορές που, υποτίθεται, ότι θα καταστρεφόταν ο πλανήτης μας, ήταν το 1900. Σύμφωνα με μία εφιαλτική θεωρία που κυκλοφορούσε κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας του 19ου αιώνα, η Γη θα διερχόταν μέσα από την ουρά ενός κομήτη.

Η θεωρία αυτή προέκυπτε από τους υπολογισμούς ενός αστρονόμου του Πανεπιστημίου της Ιένης, στη Γερμανία. Σύμφωνα με το εφιαλτικό αυτό σενάριο, το «πύρινο λουτρό» στο οποίο θα υπόκειντο ο πλανήτης μας από την διέλευσή του μέσα από την ουρά του κομήτη, θα είχε ως αποτέλεσμα την ξήρανση της βλάστησης, την εξάτμιση των υδάτων και το λιώσιμο των μετάλλων. Είναι, φυσικά, περιττό να λεχθεί ότι πριν συντελούνταν όλα αυτά, ο άνθρωπος και τα ζώα θα είχαν ήδη απανθρακωθεί.

Δεν ήταν, φυσικά, η πρώτη φορά που «προβλεπόταν» η καταστροφή του πλανήτη και της ανθρωπότητας. Πολλές χρονολογίες για το επερχόμενο τέλος του Κόσμου είχαν δοθεί στο παρελθόν, καμία όμως δεν είχε προκαλέσει τόσο τρόμο μεταξύ των ανθρώπων, όσο το 1000 μ.Χ. Την τελευταία ημέρα εκείνου του έτους, οι άνθρωποι προσεύχονταν γονυπετείς και ατένιζαν με δέος προς τον ουρανό, αναμένοντας ν’ αρχίσει η πτώση των άστρων και η βροχή του πυρός.

Το 1528, σύμφωνα με χρονικογράφο εκείνης της εποχής, πολλοί άνθρωποι πέθαναν από τον φόβο τους έπειτα από την εμφάνιση ενός κομήτη.

Το 1456, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Βελιγραδίου από τους Τούρκους, το οποίο Βελιγράδι υπερασπίζονταν οι Ούγγροι, η εμφάνιση του κομήτη του Χάλεϋ προξένησε τόσο τρόμο στα δύο στρατεύματα, ώστε σταμάτησαν τις εχθροπραξίες και άρχισαν να προσεύχονται. Ο δε Πάπας, όχι μόνο διέταξε νηστεία, αλλά θέσπισε και ειδική παράκληση. Πέραν αυτών, εκτόξευσε και ανάθεμα κατά του κομήτη, σαν να επρόκειτο περί αιρετικού!

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΣΚΡΙΠ», στις 28/09/1898…

Tags
Back to top button