Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Το ταξίδι στον χρόνο είναι εφικτό; Το πείραμα του Τέσλα

Ο Νίκολα Τέσλα ήταν Σέρβο-Αμερικανός εφευρέτης, μηχανολόγος και ηλεκτρολόγος μηχανικός. Είχε εμμονή με τα ταξίδια στο χρόνο. Εργάστηκε με μια μηχανή και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πέτυχε κάτι ακατόρθωτο όπως είχε πει: «Είχε τη δυνατότητα να βλέπει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ταυτόχρονα»

Το 1895 ο Ρέντγκεν με τη βοήθεια του Τέσλα μπορούσε να παινευτεί ότι εφηύρε τις ακτίνες Χ και έτσι η φήμη του Τέσλα εκτοξεύτηκε. Κατόπιν δήλωσε ότι είχε καταγωγή από εξωγήινους πολιτισμούς, πράγμα που συνάδει με τη σημερινή θεωρία της πανσπερμίας του σύμπαντος.

Κατά την διεξαγωγή των πειραμάτων του, συλλαμβάνει μια απίστευτη ιδέα, ότι ο χρόνος και ο χώρος μπορούν να επηρεαστούν έντονα από την χρήση φορτισμένων περιστρεφόμενων μαγνητικών πεδίων και η ιδέα του προήλθε από τα πειράματα του για την μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της ατμόσφαιρας.

Η ιδέα του Τέσλα εφαρμόζεται αρκετά χρόνια αργότερα στο γνωστό πείραμα με την ονομασία ΄΄Το πείραμα της Φιλαδέλφεια΄΄ το οποίο είχε σκοπό την διεξαγωγή πειραμάτων για πραγματοποίηση ταξιδιών στο χρόνο..

Με την διεξαγωγή των πειραμάτων ο Τέσλα ανακαλύπτει ότι το να ανοίξεις μια πόρτα στον χρόνο είναι δυνατό καθώς ο χρόνος μπορεί να παραβιαστεί, εκτός όμως από αυτό ανακαλύπτει και τους κινδύνους που κρύβει ένα τέτοιο τόλμημα, το άλμα στον χρόνο δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Στις 13 Μαρτίου του 1895 εξομολογείται σε δημοσιογράφο της New York Herald την εμπειρία του από τα πειράματα καθώς θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί από μια έκρηξη ακτινοβολίας η οποία τον χτύπησε και ο βοηθός του πρόλαβε να απενεργοποιήσει το μηχάνημα πριν τα πράγματα εξελιχθούν σε εφιάλτη.

θυμηθείτε και πάλι το Πείραμα της Φιλαδέλφεια. Ο Τέσλα ανησύχησε όταν πληροφορήθηκε ότι το πείραμα αυτό θα πρέπει να γίνει σε πλοίο με πλήρωμα. Ενημέρωσε ότι οι επιστήμονες δεν είχαν καμία απολύτως ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί στο πλήρωμα του σκάφους. Τελικά, οι ναύτες που πήραν μέρος στο πείραμα βρέθηκαν εκτός χρονικού πλαισίου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι βρέθηκε ο Τέσλα με τρομερή για αυτούς κατάληξη..

Στις μέρες μας μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για την διεξαγωγή των πειραμάτων αυτών, με την ελπίδα ότι κάποτε θα αποκαλυφθούν..

Ο Τέσλα προσπάθησε να επιτύχει το ταξίδι στο χρόνο, και αποκλείεται να είναι ο μόνος επιστήμονας που το δοκίμασε.

Όταν ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσίευσε τη θεωρία της σχετικότητας το 1905, προκάλεσε έναν προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα όπως: τη δυνατότητα ενός ταξιδιού στον χρόνο.

Η ιδέα ότι μπορούμε να ταξιδέψουμε στον χρόνο έχει εξάψει την φαντασία εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, μόνο που δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα ή θα μείνει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Tags
Back to top button