Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Το σύμπαν δημιουργήθηκε από αντισύμπαν, ομοίωμα του σημερινού;

Ο Σοβιετικός Ακαδημαϊκός Andrei Sakharov, σε δηλώσεις του προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ανέπτυξε τη θεωρία του περί της δημιουργίας του σύμπαντος, τον Μάρτιο του 1967.

Σύμφωνα με την θεωρία του Σοβιετικού επιστήμονα, το Σύμπαν δημιουργήθηκε μετά την καταστροφή ενός προϋπάρχοντος αντισύμπαντος, το οποίο ήταν ίδιο με το σημερινό. Ο Καθηγητής Sakharov πίστευε ότι η θεωρία του δεν επέτρεπε την εξαγωγή συμπερασμάτων για τη δυνατότητα ύπαρξης αντικόσμων και αντιγαλαξιών στο σημερινό σύμπαν.

Τον Ιούνιο του 1965, ο Καθηγητής Leon Max Lederman του Πανεπιστημίου Κολούμπια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σε ανακοίνωσή του με αφορμή της ανακάλυψης στοιχειώδους μορίου, κατέδειξε ότι ένα «αόρατο κάτοπτρο-σύμπαν» αντιύλης ενδέχεται να αποτελεί την πραγματικότητα. Το μόριο αυτό, το «αντιδευτέριο», δηλαδή η αντιύλη, η αντιστοιχούσα προς το δευτέριο, ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια πειραμάτων, που διεξήχθησαν υπό τη διεύθυνση του Δρ. Lederman, χρησιμοποιώντας τον ισχυρότερο, εκείνη την εποχή, ατομοδιασπαστή.

Ο Andrei Sakharov, σε συνέχεια των δηλώσεών του, τόνιζε ότι σύμφωνα με τη θεωρία του, το αντισύμπαν συνεστάλη βαθμιαία, για να μεταβληθεί σε μάζα υπερ-πυκνής ύλης, στην οποία, τόσο τα στοιχειώδη μόρια, όσο και τα αντιμόρια, υπήρχαν σε ίσο αριθμό. Υπό υψηλή πίεση, όμως, και μέσα στη φλεγόμενη μάζα του συμπιεσμένου σύμπαντος, τα στοιχειώδη θετικά μόρια άρχισαν να υπερτερούν των αντιμορίων, οι λειτουργίες του παλιού σύμπαντος ανεστράφησαν και έτσι, δημιουργήθηκε το νέο σύμπαν.

Τα πειράματα των Αμερικανών επιστημόνων με επιταχυντές φορτισμένων μορίων είχαν δείξει ότι τα μόρια και τα αντιμόρια δεν παράγονταν με τον ίδιο ρυθμό από την αρχική ουδέτερη ύλη, συμπλήρωσε ο Σοβιετικός καθηγητής.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 28/03/1967…

Tags
Back to top button