Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Το περιστατικό του Petrozavodsk, το 1977…

Ένα εκπληκτικό φαινόμενο έκοψε την ανάσα χιλιάδων ανθρώπων στη Σοβιετική Ένωση και τη Φινλανδία, τον Σεπτέμβριο του 1977.

Ο Σοβιετικός και ο Φινλανδικός Τύπος ασχολήθηκαν εκτεταμένως με αυτό. Τα ξένα πρακτορεία, με τηλεγραφήματα από το Λένινγκραντ, το Ελσίνκι και άλλες πόλεις έδιναν περιγραφές ανθρώπων που το είδαν. Αλλά κανείς δεν μπορούσε να το εξηγήσει.

Συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης, 20 Σεπτεμβρίου του 1977, στις 04:00. Ένα δυνατό φως φάνηκε στον ουρανό πάνω από το Petrozavodsk κι άρχισε να μεγαλώνει. Πήρε τελικά ένα σχήμα, που θύμιζε μέδουσα κι άρχισε να βγάζει μία φωτεινή βροχή, σαν γιγαντιαίο πυροτέχνημα. Ύστερα, άρχισε πάλι να αλλάζει σχήμα. Έγινε ημικυκλικό σαν ένα εκτυφλωτικό μισοφέγγαρο και άρχισε να κινείται προς τη λίμνη Ονέγκα, περνώντας στη Φινλανδία.

Συζητήθηκαν πολλές εκδοχές για το φαινόμενο. Άλλοι, πάλι, είπαν ότι επρόκειτο για πύραυλο, που διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα. Οι Σοβιετικοί επιστήμονες, όμως, δήλωσαν ότι δεν έγινε καμία εκτόξευση τη μέρα εκείνη και ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν τέτοιες που να δημιουργούσαν πιθανότητα αντικατοπτρισμού ή οφθαλμαπάτης.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», στις 04/10/1977…

 

Tags
Back to top button