Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Το περίεργο ραδιοσήμα από το Διάστημα, το 1920…

Τον Ιανουάριο του 1920, μια δήλωση του Ιταλού Γερουσιαστή και εφευρέτη Γουλιέλμο Μαρκόνι, που έκανε στο Παρίσι προς την αγγλική εφημερίδα “Daily Mail”, κρατούσε σε εξαιρετική συγκίνηση την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.Ο Ιταλός επιστήμονας είχε ανακοινώσει ότι επί πολλές ημέρες οι ισχυρότεροι ραδιοτηλεγραφικοί σταθμοί του κόσμου λάμβαναν επανειλημμένως κάποια περίεργα ραδιοσήματα. Κανείς μέχρι εκείνη τη στιγμή, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Μαρκόνι, δεν είχε κατορθώσει να ανακαλύψει την προέλευση των περίεργων ραδιοσημάτων.Σε κάθε περίπτωση όμως τονιζόταν, ως επιστημονικώς επιβεβαιωμένο, ότι ο πομπός σταθμός που απέστειλε τα ραδιοσήματα αυτά βρισκόταν σε τεράστια απόσταση, η οποία υπερέβαινε πάντως τη γήινη ατμόσφαιρα και κατά συμπέρασμα ότι δε βρισκόταν στον πλανήτη μας.Μέχρι τότε δεν είχε καταστεί δυνατόν, παρά τις προσπάθειες που είχαν καταβληθεί, να μεταφραστεί το μυστηριώδες ραδιοσήμα. Αποκαλύφθηκε, όμως, ότι περιείχε μεταξύ των άλλων σημείων του το γράμμα “έψιλον” του ελληνικού αλφαβήτου. Εν τω μεταξύ, εξακολουθούσαν οι επιστημονικές εργασίες για τη μετάφραση του ραδιοσήματος με τη χρήση κι άλλων αλφαβήτων.Ο Μαρκόνι, ανακεφαλαιώνοντας τα κυριότερα σημεία της βαρυσήμαντης αυτής ανακοίνωσης, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ήταν δυνατόν το μήνυμα αυτό να προερχόταν από κάποιον άλλον πλανήτη.Οι γαλλικοί επιστημονικοί κύκλοι, σχολιάζοντας με ενδιαφέρον την ανακοίνωση αυτή, αντέκρουαν εν τούτοις την ιδέα ότι θα ήταν δυνατόν να ληφθεί ραδιοσήμα προερχόμενο από άλλον πλανήτη.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΣΤΙΑ”, στις 17/01/1920…
Tags
Back to top button