Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Το μοναδικό τηλεκινητικό μέντιουμ, Κλειώ Γεωργίου…

Το απόγευμα της 3ης Ιουνίου του 1932, στα γραφεία της Εταιρίας Ψυχοφυσιολογίας, παρουσιάστηκε στους αντιπροσώπους του Τύπου από τον Άγγελο Τανάγρα, Πρόεδρο της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, ένα από τα σπανιότερα τηλεκινητικά μέντιουμ, Κλειώ Γεωργίου.

Η Κλειώ Γεωργίου είχε τη μυστηριώδη ιδιότητα να μετακινεί από απόσταση τη μαγνητική βελόνα και εν γένει, διάφορα αντικείμενα με πρωτοφανή ευχέρεια. Είχε ήδη εξεταστεί από τρεις εξέχοντες Πανεπιστημιακούς Καθηγητές της Φυσικής, τον Καθηγητή Χόνδρο, Αιγινήτη και Αθανασιάδη, οι οποίοι, μάλιστα, είχαν εκφραστεί με έκδηλο θαυμασμό για το πρόσωπό της.

Η ανακάλυψη του εξαιρετικού αυτού μέντιουμ οφειλόταν στον Άγγελο Τανάγρα. Η Κλειώ τον είχε επισκεφτεί, για να του φανερώσει την ανησυχία της, καθώς παρατηρούσε πολύ συχνά στο δωμάτιό της τα αντικείμενα, που την περιστοίχιζαν, να αλλάζουν διαρκώς θέση κατά έναν παράδοξο και μάλλον αφύσικο τρόπο.

Έτσι, όταν την εξέτασε ο Άγγελος Τανάγρας τρεις μήνες νωρίτερα, αντιλήφθηκε ευθύς ότι επρόκειτο περί τηλεκινητικού μέντιουμ, χωρίς, όμως, ούτε ο ίδιος να μπορεί να φανταστεί τη δύναμη και το εύρος των εξαιρετικών της ικανοτήτων.

Το πολλά υποσχόμενο μέντιουμ, ενώπιον των δημοσιογράφων, απέδειξε ότι μπορούσε να παράγει τηλεκινητικά φαινόμενα κατά βούληση και όχι όπως συνήθιζαν άλλα μέντιουμ να κάνουν, ανεξαρτήτως της θέλησής τους. Για τα κοινά πειράματα τηλεκινησίας με συνήθη διάμεσα, θα έπρεπε να έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές στο παρελθόν και για μήνες ολόκληρους, ώστε να παράγουν τηλεκινητικό φαινόμενο. Μα, η Κλειώ Γεωργίου το κατόρθωνε στιγμιαία, με αφοπλιστική ευκολία.

Η ανακάλυψη ενός τέτοιου μέντιουμ είχε μέγιστη σημασία και ανακοινώθηκε αμέσως από τον Άγγελο Τανάγρα σε διάφορες Εταιρίες Ψυχικών Ερευνών σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως, και όλοι ανέμεναν με ανυπομονησία τα αποτελέσματα των πειραμάτων του.

Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, οι αντιπρόσωποι του Τύπου παρακολούθησαν αρκετά καταπληκτικά φαινόμενα. Πριν εμφανιστεί η Κλειώ, τα μέντιουμ Ανδρονίκη Χαλκιαδάκη, Κωνσταντία Νικολαΐδου και Κ. Δεληβοριά υποβλήθηκαν σε πειράματα υπνωτισμού, μεταβίβασης της σκέψης και τηλεπάθειας με απόλυτη επιτυχία, αφήνοντας άφωνους τους παρισταμένους. Τα μέντιουμ ανακάλυπταν πάντοτε τη σκέψη των πειραματιζόμενων με μεγάλη άνεση, ενώ πρόδιδαν λεπτομέρειες, τις οποίες μόνο ο ενδιαφερόμενος κατείχε.

Η άφιξη, εν τέλει, της Κλειούς Γεωργίου, του νέου αυτού θαυμαστού μέντιουμ, ήταν η κορωνίδα εκείνης της συνάντησης. Η Κλειώ τοποθέτησε τα δυο της χέρια αρκετά εκατοστά πάνω από τη μαγνητική βελόνα και κατόρθωσε να την μετακινήσει αμέσως, δίχως να την αγγίξει. Οι μεγάλες αποκλίσεις της βελόνας που σημειώθηκαν και οι ολόκληροι κύκλοι που διαγράφηκαν με ταχύτητα, έπεισαν και τους πλέον άπιστους ότι το θαύμα αυτό οφειλόταν μόνο και μόνο στις συγκλονιστικές ιδιότητες του εξαιρετικού αυτού μέντιουμ.

Στη συνέχεια, η Κλειώ, ενώ βρισκόταν σε απόλυτη ηρεμία, μετακίνησε αισθητά μια βαριά χάλκινη εικόνα, που απεικόνιζε τον Λόρδο Βύρωνα και η οποία κρεμόταν στον τοίχο, πάνω από το κάθισμά της. Λίγα λεπτά αργότερα, αφού συγκέντρωσε εκ νέου όλες τις δυνάμεις της, κατόρθωσε να μετακινήσει με τη δύναμη του νου την ίδια εικόνα, ακόμα πιο πολύ, προκαλώντας την κατάπληξη όλων, οι οποίοι αναφώνησαν με δέος.

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο εκπορευόταν από τις μοναδικές τηλεκινητικές ιδιότητες της Κλειούς, οι οποίες για πρώτη φορά σε ολόκληρο τον κόσμο μέχρι τότε αναγνωρίζονταν σε μέντιουμ, όπως εξήγησε ο Άγγελος Τανάγρας, ο οποίος, μάλιστα, γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους πως αν η δεσποινίδα Γεωργίου ήθελε να εκμεταλλευτεί τις πολύτιμες αυτές ικανότητές της, θα μπορούσε να προπληρωθεί αντί αδράς αμοιβής από ξένες αντίστοιχες εταιρίες, αλλά εκείνη τον διαβεβαίωσε ότι προτιμούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Ελληνική Επιστήμη.

Με το νέο αυτό θαυμαστό μέντιουμ, ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών απέκτησε έναν πολυτιμότατο παράγοντα στις τόσο ενδιαφέρουσες εργασίες του, που σκόπευαν να συγκινήσουν και να καταπλήξουν ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στις 04/06/1932…

Tags
Back to top button