Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Το μυστηριώδες αεροπλάνο-φάντασμα της Ισλανδίας…

Τον Δεκέμβριο του 1928, οι κάτοικοι του Κόλπου Faxa στην Ισλανδία διατελούσαν σε ζωηρή συγκίνηση, ανακατεμένη με φόβο, από τη μυστηριώδη εμφάνιση στον ουρανό του νησιού ενός αεροπλάνου-φαντάσματος.Το εναέριο μηχάνημα εμφανιζόταν συνήθως αργά το απόγευμα και τη νύχτα, πετούσε πάντοτε με κατεύθυνση βορειοδυτική και εξαφανιζόταν πίσω από τα βουνά.Αυτό το παράξενο φαινόμενο σημειώθηκε για πρώτη φορά στα τέλη Αυγούστου του 1927, όταν το τελευταίο αεροπλάνο που μετέφερε επιβάτες στην Ισλανδία, σταμάτησε τις πτήσεις του, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.Το μυστηριώδες αεροπλάνο-φάντασμα δεν εθεάθη ποτέ να προσγειώνεται σε κανένα σημείο του νησιού και κανένας κάτοικος δε γνώριζε ποιος θα μπορούσε να ήταν ο άγνωστος πιλότος του.Ωστόσο, κάθε φορά που γινόταν ορατό, τα φώτα του έμοιαζαν χαμηλωμένα, ανεπαίσθητα, σχεδόν χλομά, όπως συνήθιζε να λέει ο κόσμος, σαν να ήταν τυλιγμένα μέσα σ’ ένα σύννεφο ομίχλης.Οι φήμες άρχισαν να οργιάζουν στο παγωμένο νησί της Ισλανδίας και κανείς δεν ήξερε τι να βάλει με τον νου του.Πάντως, ένας χωρικός αφηγήθηκε πως μια νύχτα ξύπνησε από τα άγρια αλυχτίσματα των σκύλων του. Βγήκε γρήγορα έξω από το σπίτι του, προκειμένου να δει τι είχε αναστατώσει τόσο πολύ τα ζώα του. Είδε αίφνης μια παράδοξη φιγούρα να τρέχει προς τη θάλασσα, όπου ήταν προσθαλασσωμένο κάτι που φάνταζε με υδροπλάνο.Την επόμενη ημέρα, το πλήρωμα ενός ισλανδικού αλιευτικού σκάφους διέκρινε το ίδιο υδροπλάνο-φάντασμα να έρχεται προς το μέρος τους από τον νότο. Εντελώς ξαφνικά, το ιπτάμενο όχημα εθεάθη να κατακρημνίζεται με μια απότομη, κάθετη βουτιά στα βάθη της θάλασσας.Εν τούτοις, το αεροπλάνο-φάντασμα εμφανίστηκε και την επόμενη νύχτα να ίπταται στον ουρανό της Ισλανδίας, ακολουθώντας πάντοτε την ίδια πορεία.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 21/12/1928…
Tags
Back to top button