Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ

Το Μυστικό του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη

Πολλά έχουν γραφτεί, κατά καιρούς, για ένα μυστικό του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη. Αν κρύβει τη σωρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Ηφαιστίωνα και πάρα πολλά άλλα.

Εδώ, σήμερα, θα επιχειρήσω να προσεγγίσω το θέμα από ένα άλλο πρίσμα, μέσα από τη δική μου ματιά: την υπερβατική πλευρά που προσφέρει ο διάκοσμος του τύμβου. Και θα εξηγήσω στη συνέχεια παρακάτω τι εννοώ.

Διαβάστε επίσης:

Κρυμμένο ανάμεσα στη μαγευτική πόλη της Αμφίπολης βρίσκεται ένα συναρπαστικό αρχαιολογικό θαύμα – ο Τάφος Καστά. Αυτή η ιστορική τοποθεσία έχει γοητεύσει τον κόσμο με τα μυστικά και τις περίπλοκες λεπτομέρειες που προκαλούν μια αίσθηση υπέρβασης.

Καθώς εμβαθύνουμε στα βάθη αυτού του αρχαίου τάφου, ανακαλύπτουμε περισσότερα από κειμήλια και αντικείμενα. αποκαλύπτουμε μια βαθιά σύνδεση μεταξύ του υπερβατικού και των δικών μας νοητικών εμπειριών, όπως οραματίστηκε ο διάσημος ψυχολόγος, Carl Jung.

Οι ανασκαφές του Τύμβου Καστά φαίνεται να πρωτοξεκίνησαν στα μέσα περίπου του 1954. Στις μέρες μας έχει χαιρετιστεί ως ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα των τελευταίων χρόνων.

Το μεγαλείο του και η σχολαστική δεξιοτεχνία που κοσμούν τους τοίχους, το πάτωμα και τις οροφές του έχουν αφήσει τους ειδικούς έκπληκτους. Από τα πιο σημαντικά ευρήματα είναι οι Σφίγγες και οι Καρυάτιδες, καθώς και σκηνή της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα.

Ωστόσο, αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει αυτόν τον τάφο είναι – κατά την άποψή μου – στο σύνολό τους, η μοναδική αναπαράσταση του υπερβατικού. Και θα εξηγήσω ευθύς αμέσως:

Με την είσοδό τους στον χώρο του Τύμβου Καστά, οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται αμέσως από την πληθώρα των συμβόλων που τον κοσμούν.

Από περίπλοκα ψηφιδωτά μέχρι λεπτομερή γλυπτά, στα δικά μου μάτια, κάθε εκατοστό αυτού του τύμβου λέει μια ιστορία. Αυτά τα σύμβολα χρησιμεύουν ως πύλες προς το υπερβατικό, επιτρέποντας στον επισκέπτη να βυθιστεί σε μια απόκοσμη εμπειρία.

Διαβάστε επίσης:

Στη γιουνγκιανή ψυχολογία, το υπερβατικό αναφέρεται σε μια κατάσταση πέρα ​​από τη συνηθισμένη ανθρώπινη αντίληψη, όπου ο συνειδητός νους συναντά το ασυνείδητο.

Τα σύμβολα που βρίσκονται μέσα στον τάφο Καστά λειτουργούν ως πύλες σε αυτό το υπερβατικό βασίλειο, προσκαλώντας τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τις δικές τους νοητικές εμπειρίες και νοήματα μέσα σε αυτόν τον ιερό χώρο.

Η , μια έννοια που αναπτύχθηκε από τον Carl Jung και παίζει καθοριστικό ρόλο στην κατανόηση της σύνδεσης μεταξύ συνείδησης και ασυνείδητου.

Προκύπτει από την ένταση μεταξύ αυτών των δύο όψεων της ψυχής μας και υποστηρίζει την ένωσή τους. Στην ουσία, το ασυνείδητο παλεύει για την ψυχική υγεία και την ολότητα του ατόμου.

Όταν οι επισκέπτες πατούν το πόδι τους στον Τύμβο Καστά, γίνονται ενεργοί συμμετέχοντες σε αυτή την ένωση. Αφήνουν τον εαυτό τους ανοιχτό στα σύμβολα και τις παραστάσεις του υπερβατικού, επιτρέποντας στις δικές τους νοητικές εμπειρίες να διαμορφωθούν μέσα στον ιερό χώρο.

Ο επισκέπτης γίνεται δοχείο για την υπερβατική λειτουργία, βιώνοντας τη βαθιά θεραπευτική και μεταμορφωτική δύναμη που προσφέρει.

Καθώς οι επισκέπτες περιπλανώνται στον χώρο του Τύμβου Καστά, μπορεί να συνδεθούν με ορισμένα σύμβολα ή θέματα που αντηχούν στο δικό τους ασυνείδητο.

Αυτά τα σύμβολα λειτουργούν ως καταλύτες, πυροδοτώντας μια βαθιά εξερεύνηση του εαυτού. Οι ψυχικές εμπειρίες του επισκέπτη συγχωνεύονται με τα σύμβολα, δημιουργώντας ένα μοναδικό και προσωπικό ταξίδι αυτο-ανακάλυψης.

Διαβάστε επίσης:

Ο Τύμβος Καστά γίνεται ένα καταφύγιο όπου οι επισκέπτες μπορούν να αναστοχαστούν και να αντιμετωπίσουν τις πιο εσωτερικές σκέψεις, τους φόβους και τις επιθυμίες τους.

Προσφέρει μια ευκαιρία να αξιοποιήσετε το συλλογικό ασυνείδητο, μια δεξαμενή κοινών ανθρώπινων εμπειριών και αρχετυπικών συμβόλων. Κατά την ενασχόληση με την υπερβατική λειτουργία, οι επισκέπτες μπορούν να αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού τους και της θέσης τους στον κόσμο.

Ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη δεν έχει απλώς αρχαιολογική σημασία. χρησιμεύει ως πύλη προς το υπερβατικό, κατά τη γνώμη μου.

Μέσα από τα σύμβολα και τις παραστάσεις που βρίσκονται μέσα στις επιφάνειές του – όπως ήταν αρχικά – οι επισκέπτες καλούνται να εξερευνήσουν τα βάθη των δικών τους νοητικών εμπειριών.

Αντλώντας έμπνευση από την ιδέα του Carl Jung για την υπερβατική λειτουργία, αυτός ο ιερός χώρος παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για αυτοανακάλυψη και επιδίωξη της ψυχικής ευημερίας.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βρεθείτε στην Αμφίπολη ως επισκέπτης, μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τον αινιγματικό χώρο. Κάντε μία αναπαράσαση στο νου σας και, ίσως, ανακαλύψετε το μυστικό του Τύμβου Καστά όπως το αντιλαμβάνομαι.

Αγκαλιάστε τα σύμβολα, βυθιστείτε στο υπερβατικό και ξεκινήστε ένα μεταμορφωτικό ταξίδι στα βάθη της δικής σας ψυχής.

Tags
Back to top button