Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ

Κουνταλίνι: Το κουλουριασμένο φίδι μέσα μας

Η ενέργεια της Κουνταλίνι είναι μια ισχυρή πνευματική δύναμη που πιστεύεται ότι βρίσκεται αδρανής στη βάση της σπονδυλικής στήλης μέχρι να αφυπνιστεί μέσω ορισμένων πρακτικών ευεξίας, όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα. Υποστηρίζεται ότι η ονομασία της προέρχεται από τα Σανσκριτικά και σημαίνει κουλουριασμένο φίδι.

Η ενέργεια της Κουνταλίνι πρέπει σταδιακά να περάσει από όλα τα επόμενα τσάκρα μέχρι το υψηλότερο, όπου πρέπει να συγχωνευθεί με τη θεότητα, καθώς και να σταματήσει σε κάθε τσάκρα για να ισορροπήσει και να εναρμονίσει τα ενεργειακά κέντρα στην πορεία.

Η ανάπτυξη και ανύψωση της Κουνταλίνι απαιτεί μεγάλη αυτοπειθαρχία και συστηματική εξάσκηση υπό την επίβλεψη ενός έμπειρου δασκάλου, προκειμένου να φέρει τα σωστά αποτελέσματα, αν και αυτά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το άτομο.

Η πεποίθηση για τα οφέλη από την εξάσκηση της ενέργειας του κουλουριασμένου φιδιού προέρχονται από την αρχαία παράδοση Κουνταλίνι Γιόγκα. Προς το παρόν, επίσημα, δεν υπάρχουν κάποια στοιχεία που να την επιβεβαιώνουν στην δυτική επιστήμη, οπότε και δεν είναι αναγνωρισμένη.

Τα τσάκρα είναι τα ενεργειακά κέντρα στο σώμα που αντιστοιχούν σε διαφορετικές φυσικές, συναισθηματικές και πνευματικές πτυχές της ύπαρξής μας.

Υπάρχουν επτά κύρια τσάκρα, το καθένα που βρίσκεται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Υπάρχουν επτά κύρια τσάκρα και το καθένα έχει διαφορετικό χρώμα, σύμβολο και νόημα. Και για να αναφερθούμε σε μερικά:

Το τσάκρα της ρίζας, που βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης, αντιπροσωπεύει τη σύνδεσή μας με τη γη και την αίσθηση ασφάλειας. Εκείνο του ηλιακού πλέγματος, που βρίσκεται στο πάνω μέρος της κοιλιάς, αντιπροσωπεύει την προσωπική μας δύναμη και αυτοεκτίμηση, ενώ το τσάκρα του στέμματος, που βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού, αντιπροσωπεύει τη σύνδεσή μας με τη θεία και την πνευματική μας φύση.

Το ενεργειακό κέντρο Μουλαντάρα Τσάκρα όπου εστιάζεται κυρίως η πλειονότητα της ενέργειας της Κουνταλίνι, και που βρίσκεται κουλουριασμένο σε 3,5 περιελίξεις στη βάση της σπονδυλικής, στον κόκκυγα, μέσα στο ιερό οστούν, επηρεάζει τα βασικά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς και προσωπικότητας.

Η Κουνταλίνι Γιόγκα επιτρέπει στην ενέργεια του κουλουριασμένου φιδιού να ξεδιπλωθεί και να ανυψωθεί, να ισορροπήσει και να εναρμονίσει όλα τα τσάκρα, απελευθερώνοντας τις δυνάμεις τους και παρέχοντας τις πολύτιμες ιδιότητές τους.

Σε ορισμένες καλλιτεχνικές απεικονίσεις που αφορούν την ανύψωση της ενέργειας, αυτή παρουσιάζεται να θυμίζει αρκετά το με άξονα τη σπονδυλική στήλη του ανθρώπινου σώματος.

Κουλουριασμένο φίδι και Τσάκρα έχουν μία κρίσιμη σχέση για την κατανόηση της πνευματικής πρακτικής της Κουνταλίνι Γιόγκα.

Με τις ασκήσεις Κουνταλίνι Γιόγκα, ενώνονται τα διάσπαρτα τρία ρεύματα ενέργειας στο σώμα, τα οποία, αφού φέρουν το κουλουριασμένο φίδι και την ενέργειά του στο τσάκρα του στέμματος, καταλήγουν σε μια κατάσταση καθαρής συνείδησης.

Αυτή η σχέση μεταξύ της συμπεριφοράς και του κυρίαρχου τσάκρα είναι απαραίτητη επειδή η ενέργεια λειτουργεί σαν μαγνήτης και προσελκύουμε συνεχώς ενέργεια που αντηχεί με το κυρίαρχο τσάκρα μας.

Η Κουνταλίνι Γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να συνδεθούν με τον εαυτό τους και να βιώσουν πλήρως αυτή τη σύνδεση αναπτύσσοντας την ενέργεια του κουλουριασμένου φιδιού και εξισορροπώντας τα τσάκρα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η προσπάθεια αφύπνισης αυτής της ενέργειας χωρίς την κατάλληλη καθοδήγηση και προετοιμασία μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Ο Itzhak Bentov ήταν ένας διάσημος επιστήμονας και εφευρέτης που συνέβαλε σημαντικά στους τομείς της μηχανικής, της φυσικής και των μελετών συνείδησης.

Ο Bentov πίστευε ακράδαντα στη δύναμη της Κουνταλίνι, μιας μορφής γιόγκα που επικεντρώνεται στην αφύπνιση της αδρανούς ενέργειας στη βάση της σπονδυλικής στήλης και στη διοχέτευση της μέσω των τσάκρα.

Πίστευε ότι το κουλουριασμένο φίδι ήταν το κλειδί για να ξεκλειδώσει κανείς το πλήρες δυναμικό του και να επιτύχει μια υψηλότερη κατάσταση συνείδησης.

Το ενδιαφέρον του Μπέντοφ για την Κουνταλίνι προήλθε από τις προσωπικές του εμπειρίες με την πρακτική. Πίστευε ότι ήταν μια ισχυρή δύναμη που μπορούσε να αξιοποιηθεί για να επιτευχθεί πνευματική φώτιση και προσωπική ανάπτυξη.

Είδε τα τσάκρα, τα επτά ενεργειακά κέντρα στο σώμα, ως το κλειδί για να ξεκλειδώσει το πλήρες δυναμικό της εν λόγω ενέργειας. Το έργο του Bentov για την Κουνταλίνι και τα τσάκρα είχε βαθιά επίδραση στον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε το ανθρώπινο σώμα και τη συνείδηση.

Η κατανόηση του Μπέντοφ για την Κουνταλίνι και τα τσάκρα βασίστηκε στην πεποίθησή του ότι η ανθρώπινη συμπεριφορά και η συνείδηση ​​συνδέονται στενά με τη ροή της ενέργειας στο σώμα.

Πίστευε ότι κάθε τσάκρα συνδέεται με συγκεκριμένες συμπεριφορές και συναισθήματα και ότι με την κατανόηση και την εξισορρόπηση αυτών των ενεργειακών κέντρων, τα άτομα μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη κατάσταση συνείδησης και μεγαλύτερη αυτογνωσία.

Σήμερα, πολλοί ασκούμενοι της γιόγκα και άλλων μορφών ενεργειακής εργασίας βασίζονται στις γνώσεις του Bentov για να τους βοηθήσουν να ξεμπλοκάρουν και να ισορροπήσουν τα τσάκρα τους.

Η Κουνταλίνι Γιόγκα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια ως μέσο πρόσβασης σε υψηλότερες καταστάσεις συνείδησης και ξεκλειδώματος του πλήρους δυναμικού κάποιου ανθρώπου.

Η ενέργεια από το κουλουριασμένο φίδι είναι μια ισχυρή δύναμη που βρίσκεται αδρανής στη βάση της σπονδυλικής στήλης σε κάθε άνθρωπο.

Υπάρχουν διάφορες διδασκαλίες και τεχνικές στον κόσμο που ασχολούνται με την συγκεκριμένη ενέργεια και η φήμη τους εξαπλώνεται συνεχώς και έχει προσελκύσει ευρέως την προσοχή.

Η Κουνταλίνι Γιόγκα είναι μια πρακτική που στοχεύει να αφυπνίσει και να ενεργοποιήσει την ενέργεια του κουλουριασμένου φιδιού μέσω συγκεκριμένων τεχνικών, όπως η πραναγιάμα, ο διαλογισμός και οι ασάνες.

Ωστόσο, η πρόωρη ή ακατάλληλη αφύπνιση της Κουνταλίνι μπορεί να οδηγήσει σε σωματικό πόνο, ασθένεια, σεξουαλικά σύνδρομα και ορισμένες ψυχολογικές καταστάσεις. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να προσεγγίζουμε το κουλουριασμένο φίδι και το ξύπνημά του με προσοχή και υπό την καθοδήγηση ενός ειδικευμένου δασκάλου.

Το κουλουριασμένο φίδι με την αφύπνιση της ενέργειάς του μπορεί να οδηγήσει σε πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης δημιουργικότητας, της αυξημένης διαίσθησης και μιας μεγαλύτερης αίσθησης σύνδεσης με το θείο.

Η ενέργεια της Κουνταλίνι πρέπει σταδιακά να περάσει από όλα τα επόμενα τσάκρα μέχρι το υψηλότερο, όπου πρέπει να συγχωνευθεί με τη θεότητα, καθώς και να σταματήσει σε κάθε τσάκρα για να το ισορροπήσει και να το εναρμονίσει.

Με τις ασκήσεις Κουνταλίνι Γιόγκα ενώνονται αυτά τα διάσπαρτα τρία ρεύματα, τα οποία αφού φέρει το κουλουριασμένο φίδι στην , την οποία πολλοί ταυτίζουν με το Τρίτο Μάτι, πρέπει να συγχωνευθεί με τη θεότητα.

Η ενέργεια του κουλουριασμένου φιδιού δρα ως λίπασμα και ενθαρρύνει την ανάπτυξη όχι μόνο των θετικών αλλά και των αρνητικών πλευρών της ύπαρξής μας, επομένως είναι απαραίτητο να εργαστούμε για την εξισορρόπηση και τον καθαρισμό των τσάκρα για να αποφύγουμε τυχόν αρνητικές παρενέργειες.

Το συνοπτικό συμπέρασμα στο οποίο μπορούμε να καταλήξουμε είναι πως τα τσάκρα είναι ενεργειακά κέντρα που βρίσκονται σε όλο το σώμα και αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες φυσικές, συναισθηματικές και πνευματικές λειτουργίες.

Με την εξάσκηση της Κουνταλίνι Γιόγκα, μπορεί κανείς να εργαστεί για την εξισορρόπηση και την ευθυγράμμιση των τσάκρα του, οδηγώντας σε βελτιωμένη σωματική, συναισθηματική και πνευματική ευεξία.

Tags
Back to top button