Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ

Τα Ενεργειακά Σώματα του Ανθρώπου και η Αύρα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι βρίσκεται πέρα ​​από το φυσικό σώμα; Η ανθρώπινη ύπαρξη δεν περιορίζεται στο βασίλειο της σάρκας και των οστών. εκτείνεται πολύ πέρα ​​από αυτό. Διαθέτει επιπλέον επτά Ενεργειακά Σώματα, όπως ονομάζονται και αποτελούν ή δημιουργούν την Αύρα.

Σύμφωνα με την αρχαία σοφία των ανατολικών παραδόσεων, κάθε άτομο διαθέτει επτά ενεργειακά σώματα που συνυπάρχουν παράλληλα με τη φυσική του μορφή. Αυτά τα ενεργειακά σώματα είναι γνωστά ως αιθερικό, συναισθηματικό, νοητικό, αστρικό, αιθερικά πρότυπο, ουράνιο και κεθερικό.

Στη συνέχεια, σε μια σύνοψη για αρχάριους, θα δούμε ένα-ένα αυτά τα ενεργειακά σώματα του ανθρώπου, πως περιβάλουν το φυσικό και ορατό σώμα μας, παρέα με τις διαστάσεις που τους αποδίδονται.

Πριν απ’ όλα, όμως, θα πρέπει να σημειώσουμε πως, αν και είναι αρκετά διαδεδομένα στον δυτικό πολιτισμό, η δυτική επιστήμη δεν αναγνωρίζει την ύπαρξή τους.

Διαβάστε επίσης:

Ας ξεκινήσουμε με το αιθερικό σώμα, που αναφέρεται επίσης ως το ζωτικό σώμα. Αυτό το ενεργειακό σώμα είναι το σχέδιο του φυσικού σώματος και λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ του φυσικού και πνευματικού επιπέδου.

Φανταστείτε το σαν περίγραμμα του φυσικού σώματος με έκταση λίγα εκατοστά από αυτό. Περιλαμβάνει τα ενεργειακά κέντρα, ή τα τσάκρα, και τα μονοπάτια, ή τους μεσημβρινούς, μέσω των οποίων ρέει η ενέργεια της ζωτικής δύναμης.

Διατηρώντας την ισορροπία και τη ζωτικότητα του αιθερικού σώματος, μπορεί κανείς να βιώσει βελτιωμένη συνολική ευεξία και υγεία.

Προχωρώντας στο συναισθηματικό σώμα – φανταστείτε σαν ένα πεδίο που αγκαλιάζει το προηγούμενο και εκτείνετε μερικά εκατοστά από το προηγούμενο – βρίσκουμε ένα βασίλειο που συνδέεται περίπλοκα με τη συγκίνηση και τα συναισθήματά μας.

Είναι μέσα από αυτό το ενεργειακό σώμα που βιώνουμε χαρά, θυμό, λύπη και οτιδήποτε ενδιάμεσα. Το συναισθηματικό σώμα δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας κατάσταση αλλά έχει και άμεσο αντίκτυπο στη σωματική και πνευματική μας υγεία.

Η καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης και η εύρεση τρόπων θεραπείας συναισθηματικών πληγών είναι απαραίτητα για τη διατήρηση μιας αρμονικής και ισορροπημένης ύπαρξης.

Στη συνέχεια, συναντάμε το νοητικό σώμα, το οποίο αντιπροσωπεύει τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις και τη διάνοιά μας.

Αυτό το ενεργειακό σώμα είναι όπου κατοικεί το συνειδητό και υποσυνείδητο μυαλό μας, διαμορφώνοντας την αντίληψή μας για την πραγματικότητα. Σαν πεδίο, αγκαλιάζει το προηγούμενο και εκτείνεται για μερικά εκατοστά.

Καλλιεργώντας μια θετική και ενδυναμωμένη ψυχική κατάσταση, μπορούμε να εκδηλώσουμε τις επιθυμίες μας και να δημιουργήσουμε μια ζωή γεμάτη σκοπό και εκπλήρωση.

Το νοητικό σώμα, μαζί με τα δύο προηγούμενα ενεργειακά σώματα ή αυρικά πεδία, το αιθερικό και το συναισθηματικό, αποτελούν το λεγόμενο Φυσικό Πεδίο, επειδή σχετίζονται με ενέργειες που συνδέονται με το φυσικό κόσμο.

Καθώς τολμούμε περαιτέρω, συναντούμε το αστρικό σώμα που περιβάλει τα προηγούμενα για λίγα εκατοστά. Ένα πεδίο ή βασίλειο γεμάτο όνειρα, φαντασία και ανώτερη συνείδηση.

Το αστρικό σώμα είναι όπου η ψυχή μας ταξιδεύει κατά τη διάρκεια του ύπνου, εξερευνώντας διαφορετικές διαστάσεις και συλλέγοντας γνώσεις.

Είναι επίσης η πύλη προς τις ψυχικές ικανότητες και τις πνευματικές εμπειρίες. Ακονίζοντας το αστρικό μας σώμα, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη διαισθητική μας σοφία και να επεκτείνουμε τη συνείδησή μας πέρα ​​από τους περιορισμούς του φυσικού κόσμου.

Το αιθερικό πρότυπο σώμα, γνωστό και ως αιτιατό σώμα, είναι το βασίλειο όπου βρίσκεται το θεϊκό σχέδιο της ψυχής μας. Κρατάει το σχέδιο για το σκοπό της ζωής μας, τα μαθήματα και τα καρμικά μοτίβα.

Και αυτό το πεδίο αγκαλιάζει όλα τα προηγούμενα με επιπλέον έκταση λίγων εκατοστών.

Ευθυγραμμιζόμενοι με το αιθερικό μας πρότυπο, μπορούμε να αποκτήσουμε σαφήνεια και κατανόηση του ταξιδιού της ψυχής μας, κάνοντας συνειδητές επιλογές που μας οδηγούν πιο κοντά στις υψηλότερες δυνατότητές μας.

Καθώς ανεβαίνουμε στο ουράνιο σώμα, μπαίνουμε σε ένα βασίλειο καθαρού φωτός και θεϊκής αγάπης. Περιβάλει με τρυφερότητα όλα τα προηγούμενα πεδία ενώ και αυτό εκτείνεται για λίγα εκατοστά.

Αυτό το ενεργειακό σώμα είναι όπου συνδεόμαστε με την καθολική συνείδηση ​​και βιώνουμε την ενότητά μας με όλα όσα υπάρχουν.

Καλλιεργώντας το ουράνιο σώμα μας, μπορούμε να υπερβούμε τους περιορισμούς του εγώ μας και να αγκαλιάσουμε μια κατάσταση άνευ όρων αγάπης και συμπόνιας.

Τέλος, φτάνουμε στην απόλυτη διάσταση, το κεθερικό βασίλειο.

Αυτό το αιθέριο επίπεδο είναι όπου βρίσκεται η πιο αγνή μορφή ενέργειας, που ξεπερνά κάθε φυσικότητα και δυαδικότητα. Είναι η πηγή όλης της δημιουργίας και η ουσία της αληθινής μας φύσης. Συντονίζοντας το κεθερικό βασίλειο, μπορούμε να βιώσουμε βαθιά πνευματική μεταμόρφωση και υπέρβαση.

Αγκαλιάζει όλα τα προηγούμενα πεδία ή σώματα, καταλήγοντας να έχει ένα ωοειδές σχήμα της αύρας. Λέγεται ότι απέχει από το φυσικό γύρω στα 70 εκατοστά με ένα 1 μέτρο.

Τα τρία τελευταία αυρικά πεδία, ή ενεργειακά σώμα του ανθρώπου, δηλαδή το αιτιατό, ουράνιο και κεθερικό, αποτελούν το Πνευματικό Πεδίο, επειδή σχετίζονται με ενέργειες από τον πνευματικό κόσμο ή βασίλειο. Το Αστρικό Σώμα είναι μία κατηγορία από μόνο του.

Τα επτά ενεργειακά σώματα που περιβάλουν το υλικό και ορατό σώμα ενός ανθρώπου δεν είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους αλλά σαν πεδία που είναι διαποτίζουν το ένα το άλλο και επικοινωνούν το ένα με το άλλο. Όλα μαζί τα ενεργειακά σώματα, δημιουργούν ή αποτελούν και σχηματίζουν την αύρα ενός ανθρώπου.

Διαβάστε επίσης:

Συμπερασματικά, η ανθρώπινη ύπαρξη περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από όσα φαίνονται στο μάτι.

Τα επτά ενεργειακά σώματα του ανθρώπου – το αιθερικό, το συναισθηματικό, το νοητικό, το αστρικό, το αιθερικό πρότυπο, το ουράνιο και το κεθερικό βασίλειο – προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία εμπειριών και ευκαιριών για ανάπτυξη.

Εξερευνώντας και καλλιεργώντας αυτά τα ενεργειακά σώματα, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες και να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης και πνευματικής εξέλιξης.

Αν όλα αυτά σας φάνηκαν ενδιαφέροντα κάντε, λοιπόν, μια βαθιά νοητική βουτιά στα Ενεργειακά Σώματα που περιβάλουν αόρατα το πραγματικό και αληθινό σώμα σας, γιατί μέσα σε αυτά βρίσκεται το κλειδί για μια ζωή γεμάτη σκοπό, αγάπη ενώ μπορούν να ξεκλειδώσουν απεριόριστες δυνατότητες.

Tags
Back to top button