Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Το μαρμαρωμένο καράβι της Κέρκυρας…

Το παρακάτω κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε το 1904 στην εφημερίδα “ΝΟΥΜΑΣ” και ανήκει στη συλλογή “Παραδόσεις” του σπουδαίου λαογράφου Νικόλαου Πολίτη.Κάτω από το βουνό του Παντοκράτορα, στην Κέρκυρα, αντίκρυ από το μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας, εκεί στην άκρη του πελάγου, ήταν κάποτε ένα καράβι μαρμαρωμένο με τα κατάρτια του και όλα του τα ξάρτια.Αυτό ήταν ένα καράβι από το Αλγέρι και ερχόταν να κουρσέψει το μοναστήρι. Σαν το είδαν από μακριά οι καλόγεροι, βγήκαν και το αγνάντευαν τρομαγμένοι.Τότε, ο Ηγούμενος πήρε το θυμιατό και τον Σταυρό στα χέρια και παρακάλεσε τον Θεό και είπε:“Θεέ μου, αν αυτό το καράβι έρχεται για καλό, καλώς να ‘ρθει. Μα, αν είναι για κακό, μάρμαρο εκεί να μείνει!”Και ο Θεός άκουσε τον ευσεβή Ηγούμενο και μαρμάρωσε το καράβι, το οποίο έκτοτε στέκει εκεί μαρμαρωμένο.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΟΥΜΑΣ”, στις 24/10/1904…
Tags
Back to top button