Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Το χωριό «Κρεμμύδια» της Μεσσηνίας που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες - Όχι όμως για το όνομά του!

Ένα χωριό που βρίσκεται στο νομό Μεσσηνίας έχει ένα αρκετά περίεργο όνομα. Ονομάζεται Κρεμμύδια. Αλλά το όνομα του δεν είναι το πιο ενδιαφέρον μέρος της ιστορίας του.

Βρίσκεται μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά από την Πύλο. Αν επισκεφθείτε ποτέ την περιοχή, κάνετε μια βόλτα. Κυρίως για να μάθετε και να έχετε άποψη για το χωριό που έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες. Ναι, κι όμως έχει μπει.

Αλλά αν μαντέψατε ότι έχει μπει λόγω του ονόματός του, τότε μαντέψατε λάθος. Το χωριό κρεμμύδια, που αλλιώς λέγεται και Φουρτζοκρέμμυδα, Βελανιδιά ή Φούρτζη, μπήκε το 1999 στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες γιατί θεωρήθηκε πως το χωριό έχει το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων επιστημόνων σε σχέση με το μέγεθος τον συνολικό αριθμό των κατοίκων του.

Το ποσοστό αναλογίας επιστημόνων επί του γενικού πληθυσμού φτάνει το 30%. Το σχολείο του χωριού που ιδρύθηκε το 1893 μέχρι το 1999, είχε την μεγαλύτερη αποφοίτηση επιστημόνων αναλογικά, οι οποίοι φτάνουν τους 810! Πλέον βέβαια το σχολείο του χωριού δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης μαθητών, με τους κατοίκους του χωριού να φτάνουν πλέον συνολικά τους 516 (απογραφή 2011). Ωστόσο η ιστορία του σας κέντρισε το ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι; Αυτό που μένει τώρα είναι απλά να το επισκεφθείτε.

Tags
Back to top button