Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Το γνωρίζατε; - Mylonas Rifle: Tο άγνωστο ελληνικό όπλο (φωτό)

Το τυφέκιο Μυλωνάς, αλλιώς γνωστό ως Μ1872, σχεδιάστηκε από τον Ταγματάρχη Ευστάθιο Μυλωνά το 1872 και υιοθετήθηκε από τον Ελληνικό Στρατό 2 χρόνια αργότερα.

Επρόκειτο για οπισθογεμές όπλο που χρησιμοποιούσε μεταλλικό φυσίγγιο 11mm, μαύρης πυρίτιδας. Επειδή στην Ελλάδα δεν υπήρχαν οι υποδομές για τη μαζική παραγωγή του, αποφασίστηκε να κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Nagant στο Βέλγιο, με τη συνολική παραγωγή να φτάνει τα 8.500 κομμάτια.

Κατασκευάστηκε σε 3 διαφορετικές εκδοχές, μία για το πεζικό, μία για το ιππικό και μία για το πυροβολικό με τη μόνη διαφορά να έγκειται στο μήκος της κάννης και του όπλου γενικά, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σώματος. Η τροφοδοσία του όπλου γινόταν με τη διάνοιξη της θαλάμης με τη βοήθεια του μοχλού που βρισκόταν μπροστά από τη σκανδάλη και τη τοποθέτηση της σφαίρας στη θαλάμη. Η καριέρα του όπλου ήταν βραχύβια καθότι ο Ελληνικός Στρατός υιοθέτησε το γαλλικό Gras. Ωστόσο πολέμησε στην εκστρατεία της Θεσσαλίας το 1878.

Σήμερα τα Μ1872 θεωρούνται εξαιρετικά σπάνια συλλεκτικά όπλα και ένας επίδοξος συλλέκτης θα πρέπει να δαπανήσει πολλά χρήματα για να το αποκτήσει.

 

 

 

 

 

 

 

Tags
Back to top button