Ο μέσος όρος ηλικίας στις κρουαζιέρες είναι πολύ υψηλός. Υπάρχουν μάλιστα κρουαζιέρες που το συντριπτικό ποσοστό από αποτελείται, από ηλικιωμένους. Κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο 200 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους ενώ κάνουν κρουαζιέρα. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
Οι εταιρείες που κατέχουν κρουαζιερόπλοια οφείλουν να είναι προετοιμασμένες. Και τα πλοία τους είναι αναγκασμένα από τον νόμο να έχουν και σάκους νεκρών αλλά και νεκροτομεία. Ναι, καλά διαβάσατε. Κανονικά νεκροτομεία.
Εξαρτάται από το μέγεθος του πλοίου το πόσο μεγάλα είναι. Συνήθως τα νεκροτομεία των κρουαζιερόπλοιων έχουν χώρο για 3 με 4 σορούς, αλλά μπορούν να φτάσουν μέχρι και 10.
Πολύ σπάνια, υπήρξαν περιπτώσεις που το νεκροτομείο αποδείχθηκε πως δεν φτάνει. Όπως αναφέρει η Τelegraph, σε μια κρουαζιέρα από την Φλόριντα στην Λισαβόνα, το νεκροτομείο δυστυχώς γέμισε και το πλήρωμα έπρεπε να βρει επιπλέον χώρο.
Όταν φτάσουν στον προορισμό τους, τα περισσότερα λιμάνια ζητούν από το πλήρωμα να αφαιρέσουν τις σορούς από το πλοίο πολύ γρήγορα, από μια μυστική έξοδο. Μόλις βγει το πιστοποιητικό θανάτου, η σορός επαναπατρίζεται. Άλλα λιμάνια, επιτρέπουν στο πλήρωμα να κρατήσει τις σορούς ώστε να επιστρέψουν πίσω, γλιτώνοντας αρκετή γραφειοκρατία. Κι όπως ανέφερε ένα μέλος πληρώματος, ο/η σύζυγος συνεχίζουν κάποιες φορές την κρουαζιέρα τους...