Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Το φαινόμενο της αυτόματης γραφής…

Ένας ερωτευμένος διαβίβαζε τις επιθυμίες του και ομιλούσε με την αγαπημένη του από το υπερπέραν, παρά το γεγονός ότι είχε πεθάνει πριν από 15 χρόνια. Το μεταφυσικό αυτό φαινόμενο είχε αναστατώσει την αγγλική κοινή γνώμη, αλλά και τους επιστημονικούς κύκλους, οι οποίοι αδυνατούσαν να δώσουν μια εκλογικευμένη εξήγηση, αν και διαπίστωσαν πέρα από κάθε αμφιβολία, το εκπληκτικό φαινόμενο.

Ηρωίδα της υπόθεσης ήταν η Grace Rosser, γνωστή ζωγράφος, η οποία δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τον πνευματισμό και τα μέντιουμ. Πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε μνηστευθεί με τον Gordon Burdick, διευθυντή ενός εφοπλιστικού οίκου του Βανκούβερ, αλλά δεν είχαν κατορθώσει να παντρευτούν ποτέ, γιατί εν τω μεταξύ είχε κηρυχθεί ο πόλεμος.

Τελικά, ο Gordon πέθανε αιφνιδιαστικά και η Grace κατέρρευσε από τον ξαφνικά χαμό του αγαπημένου της. Μετά από 15 μήνες από τον θάνατό του, η Grace αισθάνθηκε μια μέρα, ενώ έγραφε, κάποια αόρατη δύναμη να κατευθύνει το χέρι της και γρήγορα συνειδητοποίησε ότι η δύναμη αυτή προερχόταν από τον νεκρό μνηστήρα της.

Η Grace έκτοτε επικοινωνούσε διαρκώς μαζί του μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων και η ίδια ισχυριζόταν ότι η σχέση τους ήταν σχεδόν τόσο τέλεια, όσο και όταν ήταν ζωντανός.

Η αποκάλυψη αυτής της μυστηριώδους κατάστασης αντιμετωπίστηκε αρχικά με επιφυλακτικότητα εκ μέρους των επιστημόνων, που θέλησαν να εξακριβώσουν το παράδοξο γεγονός.

Ο επιφανής γραφολόγος και ψυχολόγος Bert Hellinger, ο οποίος εξέτασε σχολαστικά μακροσκελείς επιστολές γραμμένες με το χέρι της Grace Rosser, αλλά κατ’ εντολήν του νεκρού αρραβωνιαστικού της, αποφάνθηκε μετά βεβαιότητας ότι ο γραφικός χαρακτήρας ανήκε στον αποθανόντα Gordon Burdick.

Την ώρα της πραγματογνωμοσύνης των ειδικών και παρουσία δημοσιογράφων, η Grace επικοινώνησε και πάλι με τον νεκρό μνηστήρα της και μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, άρχισε να γράφει το παρακάτω μήνυμα αυτή τη φορά με τον δικό του γραφικό χαρακτήρα: «Είμαι και πάλι μαζί σου. Πρέπει να φέρουμε εις πέρας την εργασία αυτή, γιατί είναι πολύ σημαντική. Ο κόσμος πρέπει να πληροφορηθεί την αλήθεια για τη ζωή και τον θάνατο. Υπάρχει μόνο μια ζωή, η οποία είναι αιώνια και ο θάνατος είναι ανύπαρκτος».

Μετά από το πείραμα, ο Δρ. Hellinger δήλωσε: «Από επιστημονική άποψη, αυτό είναι αδύνατον! Αλλά, το είδαμε να συμβαίνει και δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη. Η περίπτωση της απάτης και της πλαστογραφίας πρέπει να αποκλεισθούν, γιατί κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τεράστια προσοχή και φροντίδα. Αντιθέτως, το μήνυμα αυτό γράφτηκε ταχύτατα και ενώπιόν μας. Έκανα τη σύγκριση με 20 ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γραφικού χαρακτήρα του Gordon Burdick, στηριζόμενος σε επιστολές που είχε γράψει όσο βρισκόταν στη ζωή. Από αυτά, τα 16 ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επαναλαμβάνονται συνεχώς στα μηνύματά του από το υπερπέραν. Το γεγονός αυτό αποτελεί τελεσίδικο αποδεικτό στοιχείο».

Η Grace Rosser ήταν μια καλλιτέχνιδα με φιλελεύθερο και πρωτοποριακό πνεύμα, μια καλή χριστιανή, που πήγαινε τακτικά στην εκκλησία και που δεν πίστευε στον πνευματισμό. «Ειλικρινώς, η κατάσταση αυτή με φέρνει σε δύσκολη θέση, αν αναλογιστεί κανείς τις πεποιθήσεις μου», συνήθιζε να λέει.

Εν τούτοις, έζησε όλη της τη ζωή, έχοντας ως συντροφιά το πνεύμα του αγαπημένου της, με τον οποίο εξακολουθούσε να επικοινωνεί. Για να μην εγκαταλείψει τον λατρεμένο της Gordon, η Grace δεν παντρεύτηκε ποτέ.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 29/11/1958…

Tags
Back to top button