Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Travel

Το εκκλησάκι των Κυθήρων που είναι σκαρφαλωμένο στο γκρεμό - Το μέρος όπου κατέφυγε ο Ιωάννης ο Θεολόγος (φωτό, βίντεο)

Το σπήλαιο και το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στον Γκρεμό, όπου η παράδοση λέει πως εκεί κατέφυγε, διωκόμενος από τη Ρώμη, ο Ιωάννης ο Θεολόγος και «εμπνεύστηκε» την Αποκάλυψη, πριν ταξιδέψει στην Πάτμο, βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 100 μέτρων, πάνω από το Καψάλι και τον γραφικό όρμο του

Η όψη της εκκλησίας είναι λιτή και ταυτόχρονα μεγαλειώδης, έτσι όπως μοιάζει να κρέμεται πάνω στον βράχο, μέσα σε σπηλιά. Για να φτάσει ο επισκέπτης στην είσοδο του ναού ανεβαίνει τα πέτρινα σκαλοπάτια με το Καψάλι στα πόδια του. Εκτιμάται πως ο αρχικός ξενώνας χτίστηκε πριν από περίπου 500 χρόνια.

Επιδρομές και εγκατάλειψη παρέδωσαν το μνημείο στην ερήμωση και τη φθορά, ωστόσο το 1725 το προσκύνημα ανακαινίστηκε από τον μοναχό Ιωαννίκιο, το όνομα του οποίου αναφέρεται σε εντοιχισμένη μαρμάρινη πλάκα στην είσοδο. Τον 17ο αιώνα πιστεύεται πως στο σημείο υπήρχαν δύο ναοί, του Ιωάννου του Θεολόγου μέσα στο σπηλαίο και του Πρόδρομου παρακάτω στον γκρεμό.

Εκτός από την επίσκεψη στην ίδια την εκκλησία, που προκαλεί δέος με την ιστορία της, ο επισκέπτης θα αποζημιωθεί και από την καταπληκτική θέα από το σημείο αυτό.

Tags
Back to top button