Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεφωνικές απάτες: Συνελήφθη ο "εισπράκτορας" σπείρας που δρούσε σε Φλώρινα και Γρεβενά

Αστυνομικοί κατάφεραν να εξαρθρώσουν μια σπείρα που έκανε τηλεφωνικές απάτες στη Φλώρινα και τα Γρεβενά ενώ συνέλαβαν και το πρώτο άτομα, σύντομα αναμένεται να εντοπιστούν κι οι συνεργοί του.

Η σπείρα στόχευε άτομα σε Φλώρινα και Γρεβενά. Οι καταγγελίες για τηλεφωνικές απάτες ήταν αλλεπάλληλες το τελευταίο διάστημα, με τους αστυνομικούς να αξιοποιούν πληροφορίες και να προχωρούν στην πρώτη σύλληψη. Επρόκειτο για τον εισπράκτορα, εκείνον που πήγαινε στα σπίτια των θυμάτων, για να πάρει στα χέρια του τα χρήματα. Στην κατοχή του βρέθηκε χρηματικό ποσό που διαπιστώθηκε ότι ανήκε σε μία γυναίκα που είχε παγιδευτεί.

Ένας 36χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι (26-04-2024) στη Φλώρινα για τηλεφωνικές απάτες, ενώ αναζητούνται συνεργοί του. Συγκεκριμένα ο 36χρονος κατά το διάστημα από 20-04-2024 έως 26-04-2024 στις περιοχές των Γρεβενών και της Φλώρινας επιχείρησε να εξαπατήσει επτά πολίτες στην Φλώρινα, ενώ κατάφερε να εξαπατήσει μέσω τηλεφώνου 82χρονη στα Γρεβενά.

Ο συλληφθείς είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται να ταυτοποιηθούν και οι συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης. Οι δράστες παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά, με σκοπό να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά και τιμαλφή από τους παθόντες.

Συγκεκριμένα επτά πολίτες στη Φλώρινα δέχτηκαν τηλεφωνήματα από έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι προσποιούμενοι, ο μεν άνδρας τον γιατρό, ή τον αστυνομικό, η δε γυναίκα το συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο κατά περίπτωση και με πρόσχημα ότι το πρόσωπο αυτό, είτε είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, είτε είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο, για να αποφύγει τις δήθεν νομικές συνέπειες, απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι πολίτες, αντιλαμβανόμενοι την σε βάρος τους απόπειρα εξαπάτησης ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές, που εντόπισαν και συνέλαβαν τον τριανταεξάχρονο δράστη. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ, 2 χρυσές λίρες, 2 χρυσές αλυσίδες λαιμού, 1 χρυσός σταυρός, ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim, καθώς επίσης και το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι, με πανομοιότυπο τρόπο, κατάφεραν να εξαπατήσουν, στις 20-04-2024 μια 82χρονη στην πόλη των Γρεβενών, από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, 2 χρυσές λίρες, 3 χρυσές αλυσίδες λαιμού και χρυσό σταυρό. Τα κατασχεθέντα χρήματα και χρυσαφικά εξακριβώθηκε ότι ανήκουν στην 82χρονη, στην οποία και αποδόθηκαν.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση τουλάχιστον ακόμη δύο ατόμων, συνεργών του 36χρονου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει στους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί σε τέτοιες περιπτώσεις και να ενημερώνουν άμεσα τις αρχές

 

Tags
Back to top button