Η φυσική απάντηση είναι ότι πεθαίνεις. Αμέσως. Αλλά αν υποθέσουμε ότι δεν είσαι εκεί όταν συμβεί και επιστρέψεις μετά από μερικές μέρες, τι θα αντικρίσεις;
Χάος, σκόνη, χαλάσματα, συντρίμμια και εικόνες που θα σε έκαναν να εύχεσαι να είχες πεθάνει αμέσως, σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου "And Then You're Dead: A scientific exploration of the world's most interesting ways to die", Κόντι Κάσιντι και Πολ Ντόχερτι, το οποίο περιγράφει αναλυτικά τις λεπτομέρειες των συνεπειών μιας πυρηνικής καταστροφής.
Σύμφωνα λοιπόν με το βιβλίο, η ακτινοβολία θα καθιστούσε τα «αβλαβή» άτομα σε επικίνδυνα κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό, αφού τα συγκεκριμένα ραδιενεργά πλέον σωματίδια εισέρχονται τόσο βαθιά στο σώμα σου που φτάνουν έως τα κόκκαλα και φυσικά προκαλούν κάθε είδους καρκίνο.
Στις πιο άμεσες συνέπειες όμως βρίσκεται το «σύννεφο» σκόνης που θα έχει δημιουργηθεί από την βόμβα και το οποίο δεν πρόκειται να φύγει ούτε εύκολα ούτε γρήγορα. Αυτό το «σύννεφο» μπορεί να είναι τόσο πυκνό που να μπλοκάρει ακόμα και τις ακτίνες του ήλιου και να ρίξει την παγκόσμια θερμοκρασία κατά μερικούς βαθμούς, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στις γεωργικές καλλιέργειες.