Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Τι είναι το «σύνδρομο της Ύβρεως» που βλέπουμε όλο και πιο συχνά στην Ελλάδα;

Το Σύνδρομο της Ύβρεως είναι μια διαταραχή, που εκδηλώνεται όταν κάποιος αναλάβει την εξουσία. Η διαταραχή εμφανίζεται λίγο ή αρκετό καιρό μετά, πάντως μετά από κάποιο διάστημα που κάποιος έχει αναλάβει ηγετική θέση. 

Αυτή την ορολογία εισήγαγε ο λόρδος Ντέιβιντ Όουεν, νευρολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Ασθενείς ηγέτες στην εξουσία». Ήταν αυτός που μίλησε πρώτη φορά για ένα μη αναγνωρισμένο από την επιστημονική κοινότητα σύνδρομο, «το σύνδρομο της ύβρεως».

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά; Αλαζονεία, αυθάδεια, αγνοεί τις υποδείξεις άλλων, δε σέβεται τα όρια και τους κανόνες.

Αυτά είναι χαρακτηριστικά άλλωστε που εμφανίζονται σε πολιτικούς και ανθρώπους σε υψηλές θέσεις εξουσίας, κάποιο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους. Αυτό φυσικά μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις τους και να έχει θετικές ή και καταστροφικές επιπτώσεις σε κάθε εργασία ή και κάθε χώρα αν πρόκειται για πολιτικούς...

Tags
Back to top button