Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Τι είναι το κόκκινο μπαλόνι της Ακρόπολης;

Η εμφάνισή του πάνω από την Ακρόπολη κινδυνεύει να δημιουργήσει ένα νέο αστικό μύθο. «Νέο ζέπελιν», «σύστημα παρακολούθησης του Κέντρου», «ιπτάμενο διαφημιστικό εταιρείας που έχει πληρώσει πολλά χρήματα για να βρίσκεται πάνω από τον Ιερό Βράχο».

Αλλά το μόνο που κρύβει το κόκκινο μπαλόνι ηλίου με διάμετρο 2 μ. (φωτογραφία) που το τελευταίο διάστημα πετά πάνω από την Ακρόπολη, είναι μια φωτογραφική μηχανή με την οποία γίνεται ειδική φωτογράφιση για την αποτύπωση του Βράχου και των μνημείων του.

«Από τις φωτογραφίες αυτές, σε συνδυασμό με τοπογραφικές μετρήσεις και κατάλληλη επεξεργασία με ειδικό λογισμικό, παράγονται ορθοφωτομωσαϊκά, εικονιστικά προϊόντα δηλαδή, με πληροφορία σχεδίου σε συγκεκριμένη κλίμακα», εξηγεί η αρχιτέκτων και διευθύντρια της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, Βασιλική Ελευθερίου.

Το συγκεκριμένο σύστημα επιτρέπει τη χαρτογράφηση του αναγλύφου της Ακρόπολης με ακρίβεια 3 εκ. και έχει ήδη παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό.

[Πηγή: Εφημερίδα Τα Νέα]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Tags
Back to top button