Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τεράστια λευκή κηλίδα στον πλανήτη Κρόνο, το 1933…

Οι σεισμοί, οι οποίοι έσπερναν θύματα και καταστροφές πάνω στη Γη, φαίνονταν ως μικρά κι ασήμαντα παιχνίδια της Μητέρας Φύσης, απέναντι σε όσα εκτυλίσσονταν στον πλανήτη Κρόνο.

Οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί αστρονόμοι, τον Αύγουστο του 1933, δεν άφηναν τα τηλεσκόπια απ’ τα χέρια τους, από τη στιγμή που ένας ερασιτέχνης της αστρονομίας, ο διάσημος Άγγλος ηθοποιός William Thomson Hay, έδωσε το σύνθημα του κινδύνου, διακηρύσσοντας ότι η όψη του πλανήτη Κρόνου είχε μεταβληθεί αισθητά! Είχε παρατηρήσει μια τεράστια λευκή κηλίδα στην επιφάνειά του, την οποία δεν την είχε επισημάνει μέχρι τότε άλλος κανείς. Οι επιστήμονες αναγνώρισαν ότι ο ερασιτέχνης αστρονόμος είχε απολύτως δίκιο!

Μια εφημερίδα του Λονδίνου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αστρονόμο John E. Willis του Ναυτικού Αστεροσκοπείου της Ουάσινγκτον, για να διασταυρώσει αν και οι Αμερικανοί επιστήμονες έτυχε να παρατηρήσουν την ίδια τεράστια λευκή κηλίδα, η οποία συνεχώς μεγάλωνε.

Πράγματι, ο John E. Willis επιβεβαίωσε την είδηση, που είχε προκύψει από τις παρατηρήσεις του Άγγλου ηθοποιού και ερασιτέχνη της αστρονομίας, και πρόσθεσε πως η μυστηριώδης αυτή κηλίδα είχε μήκος περίπου 30.000 χιλιομέτρων και πλάτος 20.000 χιλιομέτρων.

Υπέθετε πως το περίεργο φαινόμενο οφειλόταν σε κάποια έκρηξη κολοσσιαίων διαστάσεων στον πλανήτη ή στο γεγονός ότι ο Κρόνος είχε συγκρουστεί με κάποιον κομήτη ή μετεωρίτη. Τόνιζε, επίσης, πως αν στον μακρινό αυτόν πλανήτη υπήρχαν κάποιου είδους έμβια όντα, τότε αυτά θα βίωναν τον απόλυτο Αρμαγεδδώνα.

Ανάλογο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί κατά το 1876, αλλά σε πολύ περιορισμένο βαθμό. Η μυστηριώδης κηλίδα είχε μείνει τότε ορατή για περίπου έναν μήνα και μετά εξαφανίστηκε.

Η ανακάλυψη της γιγαντιαίας αυτής λευκής κηλίδας είχε προκαλέσει ζωηρότατο ενδιαφέρον στους αγγλικούς επιστημονικούς κύκλους και ο Δρ. William Herbert Steavenson, ο οποίος είχε διατελέσει Πρόεδρος της Βρετανικής Αστρονομικής Εταιρείας από το 1926 έως το 1928, αποκάλυψε στο κοινό ότι πρώτος παγκοσμίως είχε κάνει τη σπουδαία αυτή ανακάλυψη ένας ερασιτέχνης και αγαπημένος ηθοποιός, ο William Thomson Hay, ο οποίος του είχε τηλεφωνήσει αμέσως και του εκμυστηρεύθηκε ότι ένας κολοσσιαίος κατακλυσμός τελούνταν στην επιφάνεια του Κρόνου.

Τότε, ο Δρ. William Herbert Steavenson έσπευσε να πιστοποιήσει τη μεγαλειώδη εκείνη ανακάλυψη και την ανακοίνωσε σε όλα τα Αστεροσκοπεία. Ο Άγγλος Hay είδε πρώτος τη μυστηριώδη λευκή κηλίδα, τριάντα ώρες πριν από τον Αμερικανό αστρονόμο Willis. Ο Steavenson φρονούσε ότι το περίεργο αυτό φαινόμενο που διαδραματιζόταν στον Κρόνο, ίσως οφειλόταν σε έναν τρομερό σεισμό, τον οποίο επακολούθησε μια έκρηξη αφάνταστων διαστάσεων.

Εν τούτοις, η παρουσία της τεράστιας λευκής κηλίδας στον πλανήτη Κρόνο είχε καταλυτική σημασία για τους αστρονόμους απανταχού της Γης, διότι, χάρη στην καθαρότητα των περιμέτρων της, θα επέτρεπε στους επιστήμονες να καθορίσουν με ακρίβεια τη διάρκεια της περιστροφής του πλανήτη, που μέχρι τότε δεν είχε καταστεί εφικτό.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ», στις 14/08/1933…

Tags
Back to top button