Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Travel

Telegraph: «Μην πάτε στη Σαντορίνη κίνδυνος για τη δημόσια υγεία τα φουγάρα των πλοίων »

Σαμποταζ στον τουρισμό της Σαντορίνης κάνει η Telegraph, με ένα άρθρο της  για το νησί με τίτλο: «Δεν θα πήγαινα στη Σαντορίνη - είναι απειλή για την υγεία σας».

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στον κίνδυνο που συνιστούν για τη δημόσια υγεία οι εκπομπές ρύπων από τα κρουαζιερόπλοια στη Σαντορίνη, επικαλούμενη το πόρισμα αναλύσεων που πραγματοποίησαν εντός της εβδομάδας ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι διεπίστωσαν ότι τα επίπεδα μόλυνσης του αέρα στο νησί του ήταν 17 φορές υψηλότερα από ό,τι σε έναν πολυσύχναστο δρόμο.

«Βρήκαμε συγκεντρώσεις άνω των 340.000 λεπτόκοκκων μικροσωματιδίων ανά κυβικό εκατοστό. Σε έναν πολυσύχναστο δρόμο βρίσκεις 20.000 με 30.000», δήλωσε ο δρ Άξελ Φρίντριχ του Γερμανικού Οργανισμού Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος, που έκανε την έρευνα με την υποστήριξη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και της γερμανικής Nature & Biodiversity Union (NABU).

Ο δρ Φρίντριχ αποδίδει στα πλοία που επιτρέπεται να χρησιμοποιούν μαζούτ στη Μεσόγειο χωρίς αντιρρυπαντικά φίλτρα τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο νησί που επισκέπτονται ετησίως περίπου δύο εκατομμύρια τουρίστες.

Από την πλευρά της, η Κομισιόν εκτιμά ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν έως και 50.000 άνθρωποι στην Ευρώπη λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλούν τα πλοία.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα στη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική έχουν οριστεί από το 2015 περιοχές «ελεγχόμενων εκπομπών θείου», όπου τα πλοία υποχρεούνται να καίνε καθαρότερα καύσιμα και να χρησιμοποιούν αντιρρυπαντικά φίλτρα με αποτέλεσμα η ποιότητα του αέρα σε κάποιες παράκτιες περιοχές να αναβαθμιστεί κατά έως και 50%, σύμφωνα με εκτιμήσεις της NABU, η οποία κάνει εκστρατεία μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για την δημιουργία ανάλογων περιοχών ελεγχόμενων εκπομπών θείου και στη Μεσόγειο.

Tags
Back to top button