Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τεχνολογία: Πρώτη σε πωλήσεις στην Ευρώπη η Samsung

Οι πωλήσεις βέβαια δεν είναι ακόμη αυτές που θα ήθελαν οι εταιρείες καθώς η πανδημία εξακολουθεί να επηρεάζει την οικονομική δραστηριότητα.

Μεγάλοι κερδισμένοι το διάστημα αυτό ήταν κινεζικές εταιρείες έξυπνων κινητών τηλεφώνων, οι οποίες συνηθίζουν να προσφέρουν πιο προσιτά μοντέλα αλλά και να πραγματοποιούν πωλήσεις μέσω του διαδικτύου.

Η κορεατική Samsung παρέμεινε στην κορυφή της λίστας των πωλήσεων στη Γηραιά Ήπειρο, με μερίδιο 31% για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, μειωμένο κατά 4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2020. Στη δεύτερη θέση όμως βρέθηκε η κινεζική Xiaomi με μερίδιο που έφτασε το 24%, καταγράφοντας ανάπτυξη κατά 151% σε διάστημα έτους.

Ανάλογο άλμα στην αύξηση των μεριδίων και τις πωλήσεις κατέγραψαν άλλες κινεζικές εταιρείες έξυπνων κινητών, όπως η Oppo, η Oneplus και η Realme σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Counterpoint που παρουσιάζει σήμερα ο Οικονομικός Ταχυδρόμος.

Η Κίνα ''στριμώχνει'' τις εταιρείες τεχνολογίας για τα προσωπικά δεδομένα

 

Αντίθετα, η επίσης κινεζική Huawei που εξακολουθεί να πλήττεται από τις αμερικανικές κυρώσεις που δεν επιτρέπουν τη χρήση ορισμένων κατηγοριών λογισμικού στις συσκευές της, είδε το μερίδιο στην Ευρώπη να πέφτει κι άλλο, από το 10% στο 1%.

Στην τρίτη θέση της συνολικής κατάταξης για την ήπειρο βρέθηκε η Apple, η οποία με μερίδιο 20% βρίσκεται λίγο πίσω από την Xiaomi. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα της αμερικανικής εταιρείας είναι πολύ ακριβότερα από τα αντίστοιχα των ανταγωνιστών από την Κίνα, με τις σχετικές τιμές να είναι τουλάχιστον διπλάσιες και σε ορισμένες περιπτώσεις έως και τετραπλάσιες, με αποτέλεσμα να έχουν το δικό τους κοινό ως επί το πλείστον.

Συνολικές πωλήσεις

Οι συνολικές πωλήσεις έξυπνων κινητών στην Ευρώπη κατέγραψαν άνοδο κατά 33% το δεύτερο τρίμηνο του 2021 σε ετήσια βάση. Όμως, όπως σημειώνει η Counterpoint, το δεύτερο τρίμηνο του 2020 ήταν το χειρότερο για πωλήσεις κινητών στην Ευρώπη για τουλάχιστον μια δεκαετία λόγω των επιπτώσεων του Covid-19, οπότε η αύξηση αυτή του δεύτερου τριμήνου του 2021 δεν αποτελεί απόλυτο μέτρο σύγκρισης.

Οι πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ήταν κατά 4% πιο χαμηλές σε σύγκριση με το πρώτο φετινό τρίμηνο. Επίσης η αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων θεωρείται ότι δεν έχει επιτρέψει ακόμη στα επίπεδα που βρισκόταν το 2019, σύμφωνα με την ίδια εταιρεία ερευνών.

Η νέα τεχνολογία στην μάχη υπέρ της προστασίας από τις πυρκαγιές

Αναλυτές της Counterpoint ανέφεραν στη σχετική έκθεση ότι οι κατασκευαστές δέχτηκαν μεταξύ άλλων πλήγμα από τα προβλήματα στη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων όπως μικροτσίπ από τις στρεβλώσεις στην παραγωγή που προκάλεσε η πανδημία. Σημαντικά τέτοια προβλήματα ανακοίνωσε η Samsung μεταξύ Μαίου και Ιουνίου επειδή η πανδημία είχε οδηγήσει σε κλείσιμο πολλά εργοστάσια του κλάδου της τεχνολογίας στο Βιετνάμ.

Μικρότερη παραγωγή σημαίνει και χαμηλότερες πωλήσεις για τις εταιρείες κι αυτό φαίνεται στα τελικά οικονομικά αποτελέσματα.

Οι πωλήσεις της Samsungμειώθηκαν κατά 20% τον Ιούνιο του 2021 σε σύγκριση με το Μάριο της ίδιας χρονιάς κι αυτό επέτρεψε στην Xiaomi να ανέβει σημαντικά στη σχετική κατάταξη. Τα προβλήματα της κορεατικής εταιρείες με την παραγωγή εξαρτημάτων από τρίτους κατασκευαστές αναμένεται να ξεπεραστούν σύντομα και η εταιρεία να συνεχίσει να καταγράφει αύξηση πωλήσεων, αναφέρουν διεθνείς αναλυτές.

Tags
Back to top button