Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τα τηλεπαθητικά πειράματα ανάμεσα στην Αθήνα και στο Λονδίνο, το 1938…

Κατά τα μέσα Απριλίου του 1938, η ελληνική Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών ξεκίνησε μια σειρά τηλεπαθητικών πειραμάτων μεταξύ της Αθήνας και της αντίστοιχης ομάδας του Διεθνούς Ινστιτούτου Ψυχικής Έρευνας του Λονδίνου. Η αγγλική αυτή επιστημονική ομάδα διευθυνόταν από τον γνωστό και καταξιωμένο ψυχοφυσιολόγο Nandor Fodor.Πραγματοποιήθηκαν συνολικά τέσσερα πειράματα. Στα δύο πρώτα η ελληνική επιστημονική ομάδα υπήρξε πομπός τηλεπαθητικών μηνυμάτων, ενώ στα άλλα δύο ήταν ο δέκτης, προκειμένου να εξεταστεί εάν υπήρχε ο απαραίτητος αναμεταξύ τους συντονισμός.Αν και σε παρόμοιες δοκιμές χρειάζονταν τουλάχιστον 3-4 πειράματα, ώστε να επιτευχθεί συντονισμός, στην περίπτωση αυτή, όμως, τα αποτελέσματα ήταν τόσο χαρακτηριστικά, ώστε να επιτρέπουν τις μεγαλύτερες ελπίδες για τη συνέχιση των τηλεπαθητικών πειραμάτων.Αν και ως δέκτες οι Άγγλοι είχαν αποτύχει να εκτελέσουν για πρώτη φορά όμοια πειράματα, καθώς δεν είχαν την αναγκαία πείρα, κατάφεραν ωστόσο ως πομποί να μεταδώσουν πολύ καλά στην έμπειρη ελληνική επιστημονική ομάδα τα σχήματα του κύκλου και του τριγώνου, στα οποία είχαν επικεντρωθεί.Συνεπώς, το αναγνωρισμένο μέντιουμ της εποχής Ελένη Ζακυνθινού, που συνεργαζόταν στενά με την ελληνική Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών, όπως μπορεί να δει κανείς στο παρακάτω σχέδιο, αμέσως συνέλαβε τηλεπαθητικά το σχήμα του τριγώνου, αν και με μια κάθετη γραμμή στην κάτω πλευρά του.Κατά τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα μέντιουμ της ελληνικής Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών, οι κυρίες Παυλάτου, Κωνσταντία, Ηρωφίλη, Κικίδου, Σκαρλάτου και Περακάκη, παρέλαβαν τηλεπαθητικά το σχήμα του κύκλου από την αντίστοιχη ομάδα του Λονδίνου, τα οποία η φαντασία τους εξέλιξε, προσδίδοντάς τους διάφορες μορφές, χωρίς, όμως, ποτέ να παρεκκλίνουν από το βασικό σχήμα του κύκλου.Τα τηλεπαθητικά αυτά πειράματα θα συνεχίζονταν και θα πραγματοποιούνταν κι άλλα παρόμοια ανάμεσα στην Αθήνα και στη Βιέννη.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 28/04/1938…
Tags
Back to top button