Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τα εντυπωσιακά ευρήματα του διαστημικού προγράμματος “Άρης”, το 1971…

Τον Δεκέμβριο του 1971, το σοβιετικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Τας μετέδιδε από τη Μόσχα ότι τα σοβιετικά διαστημόπλοια Άρης-2 και Άρης-3 εξακολουθούσαν να διαβιβάζουν πληροφορίες για τον “Κόκκινο Πλανήτη”.Στο τηλεγράφημα αναφερόταν ότι από τις μέχρι τότε παρατηρήσεις είχε διαπιστωθεί η ύπαρξη ατόμων υδρογόνου και οξυγόνου στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας του πλανήτη.Η στεφάνη του υδρογόνου είχε επισημανθεί σε απόσταση 10.000 έως 20.000 χιλιομέτρων από την επιφάνειά του, ενώ η απόσταση στην οποία βρισκόταν η στεφάνη του οξυγόνου κυμαινόταν μεταξύ 700 και 1.000 χιλιομέτρων.Σχετικά με τις επικρατούσες στον Άρη θερμοκρασίες, είχε διαπιστωθεί ότι σε ορισμένα σημεία της επιφάνειας του αυτή δεν υπερέβαινε τους 15 βαθμούς την ημέρα, αλλά υπήρχαν περιοχές όπου η νυχτερινή θερμοκρασία είναι 20 έως 25 βαθμούς υπό του μηδενός.Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδιδε το Τας, καθένα από τα δύο διαστημόπλοια ήταν εφοδιασμένο με δύο κάμερες, εκ των οποίων η μία φωτογράφιζε μεγάλες εκτάσεις και η άλλη λεπτομέρειες της διαμόρφωσης του εδάφους. Οι φωτογραφίες διαβιβάζονταν στη συνέχεια αυτομάτως στη Γη.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 29/12/1971…
Tags
Back to top button