Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τα αλλόκοσμα οράματα του Emanuel Swedenborg (Μέρος Β’)…

Ο Emanuel Swedenborg, ο διάσημος αυτός Σουηδός επιστήμονας και πρωτοπόρος εφευρέτης, γεννημένος στη Στοκχόλμη το 1688, εντελώς ξαφνικά κι ενώ βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του και της δημιουργικότητάς του, αποτραβήχτηκε από τις κοινωνικές και επαγγελματικές του συναναστροφές, ενώ παράτησε μονομιάς την ενασχόλησή του με τις επιστήμες.

Το 1745, όμως, ο Emanuel Swedenborg επανήλθε και ισχυρίστηκε πως είχε φανερωθεί εμπρός του ένας άνθρωπος απαστράπτων, ντυμένος με πορφύρα και του είπε: «Είμαι ο Κύριος και Θεός, Δημιουργός και Λυτρωτής. Σε διάλεξα, για να εξηγήσεις στους ανθρώπους το πνευματικό νόημα της Αγίας Γραφής. Θα σου λέγω εγώ τι να γράψεις».

Ο Swedenborg, στο βιβλίο του «Ουράνια Μυστήρια», έγραφε πως η ζωή είναι το ίδιο με την Αγάπη και τη Σοφία. Ακόμη, το Δέντρο της Ζωής σημαίνει τον Θεό μέσα στον άνθρωπο και τον άνθρωπο μέσα στον Θεό. Από τους καρπούς του, τρέφονται όσοι αγαπάνε τον Θεό περισσότερο από όλα τα πράγματα και τον πλησίον τους, σαν τον εαυτό τους.

Επίσης, σημείωνε πως στα χρόνια του Ιησού, το κακό είχε τόσο μεγάλη δύναμη, που μόνο αν ερχόταν ο Θεός στον κόσμο και γινόταν άνθρωπος, θα μπορούσε να σώσει τους ανθρώπους από την επιρροή του.

Ενώ οι πρώτοι Χριστιανοί είχαν στην ψυχή τους την αγάπη για τον Δημιουργό και τον πλησίον τους, με τον καιρό κυρίεψε τις καρδιές τους η αγάπη του εαυτού τους κι αυτό το κακό μπήκε στην Εκκλησία του Χριστού και την απομάκρυνε από την Αλήθεια. Έτσι, οι αρχηγοί της Εκκλησίας χρησιμοποίησαν την Αγία Γραφή, για να αποκτήσουν σταδιακά οι ίδιοι δύναμη και εξουσία.

Μα, στο τέλος, ο Emanuel Swedenborg προφήτεψε πως η αληθινή Εκκλησία του Χριστού θα γίνει πραγματικότητα, κατά την προφητεία του Δανιήλ και σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννη:

«Κι εγώ, ο Ιωάννης, είδα την αγιασμένη πολιτεία, τη Νέα Ιερουσαλήμ, να κατεβαίνει από τον Θεό, από τον ουρανό. Κι άκουσα μια μεγάλη φωνή από τον ουρανό, που έλεγε: «Να η Σκηνή του Θεού μαζί με τους ανθρώπους και θα κατοικήσει ο Θεός μαζί τους και θα είναι ο Θεός τους».

Ο Emanuel Swedenborg ήταν στη ζωή του ένας άνθρωπος γλυκομίλητος και καλοκάγαθος. Ήταν ευγενικός, με λεπτούς τρόπους και κυρίως, ολιγαρκής, γι’ αυτό και χαρακτηριζόταν πάντα από ένα αίσθημα ικανοποίησης. Δεν του έλειπε τίποτα και ευχαριστούσε τον Θεό για όσα του δίνονταν. Δεν αγαπούσε τις τιμές και τα χρήματα και έδινε όσα είχε, για να βοηθήσει εκείνους που είχαν ανάγκη. Ήταν απολύτως υγιής και δεν είχε αρρωστήσει ποτέ του. Δεν ήταν ούτε μελαγχολικός, ούτε νευρικός. Γενικά, το όλο του παρουσιαστικό καταδείκνυε πως βασίλευε μέσα του η ηρεμία, η γλυκύτητα, η ταπεινότητα και η καλοσύνη.

Ο Swedenborg είχε εξαιρετικό χαρακτήρα και ήταν οπαδός της αλήθειας. Δεν είχε κάνει οικογένεια, επειδή ήθελε να αφοσιωθεί στο επιστημονικό του και μετέπειτα, στο πνευματικό του έργο, με απόλυτη αυταπάρνηση.

Μολαταύτα, είχε κάποιες μυστηριώδεις ευαισθησίες και μια παράδοξη διαίσθηση. Κάποτε, ήταν καλεσμένος σε δείπνο, στο σπίτι ενός φίλου του στο Γκέτεμποργκ, όπου βρίσκονταν και άλλα άτομα. Ενώ είχε άριστη διάθεση και περνούσε ευχάριστα, ξαφνικά πετάχτηκε επάνω ταραγμένος και βγήκε στον κήπο περίπου στις 6 το απόγευμα. Στράφηκε στους φίλους του και τους ανακοίνωσε πως ακριβώς εκείνη τη στιγμή μια μεγάλη φωτιά είχε ξεσπάσει στη Στοκχόλμη και εξαπλωνόταν ταχύτατα. Είπε πως το σπίτι ενός καλού του φίλου είχε γίνει ήδη στάχτη, ενώ και το δικό του κινδύνευε από τη φωτιά.

Μετά από δύο ώρες, ξαναβγήκε στον κήπο, αλλά εκείνη τη φορά επέστρεψε χαρούμενος, ανακοινώνοντάς τους ότι η πυρκαγιά είχε σβήσει μόλις στην τρίτη πόρτα από το σπίτι του. Όλοι οι προσκεκλημένοι ήταν φανερά αναστατωμένοι, καθώς οι περισσότεροι είχαν φίλους και συγγενείς στη Στοκχόλμη.

Η αστυνομία τον κάλεσε να πει τι είχε δει και εκείνος, με περισσή ευχέρεια, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Στοκχόλμη, παρέθεσε λεπτομερείς εξιστορήσεις για το πώς και πού ξεκίνησε η πυρκαγιά, πόση ώρα διήρκησε και πώς κατασβήστηκε τελικά. Όταν, μετά από δύο μέρες, κατέφτασε με το Βασιλικό Ταχυδρομείο η επίσημη έκθεση σχετικά με τη φωτιά, όλα όσα είχε περιγράψει ο Emanuel Swedenborg, που τα είχε δει σε όραμα, αποδείχτηκαν πέρα για πέρα αληθινά, ως και την παραμικρή τους λεπτομέρεια, αφήνοντας τους πάντες άφωνους και κατάπληκτους.

Τον Ιούλιο του 1771, ο Emanuel Swedenborg επισκέφτηκε τον φίλο του Richard Shearsmith, που έμενε στο Coldbath Fields του Λονδίνου. Έμεινε εκεί για αρκετούς μήνες. Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, υπέστη παράλυση και στις 29 Μαρτίου του 1772 τελικά πέθανε, στην ηλικία των 84 ετών, τόσο ήσυχα και γαλήνια, που ήταν σαν απλώς να αποκοιμήθηκε. Το παράδοξο ήταν πως ένα μήνα νωρίτερα, είχε προφητέψει την ακριβή ημερομηνία και ώρα, όπου θα άφηνε την τελευταία του πνοή.

Μέχρι την ύστατη στιγμή, ο σπουδαίος αυτός επιστήμονας και φιλόσοφος παρέμενε νοήμων και οξυδερκής, ενώ συνέχιζε να βλέπει προφητικά όνειρα και οράματα. Η περίπτωση του Emanuel Swedenborg εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο μελέτης για τους ειδικούς.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 27/05/1951…

Tags
Back to top button