Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Τα 15 «σημάδια» που φανερώνουν ότι κάποιος... χάκαρε το κινητό σας (βίντεο)

Αρκετά συχνά βλέπουμε το smartphone μας ως το ασφαλές μας ψηφιακό καταφύγιο, με αποτέλεσμα να το χρησιμοποιούμε προκειμένου να διατηρήσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα: από φωτογραφίες μέχρι και στοιχεία πιστωτικής κάρτας.

​Μερικοί άνθρωποι –οκ κι εμείς ενίοτε- αποθηκεύουν ακόμη και κωδικούς πρόσβασης στις σημειώσεις του κινητού προκειμένου να τους έχουν εύκαιρους ανά πάσα ώρα και στιγμή, γιατί οκ μυαλό είναι αυτό, πόσα πράγματα να θυμάται;

​Μπορεί να ακούγονται λάθος και υπερβολές όλα αυτά, όμως οι περισσότεροι κάπως έτσι ενεργούμε με το κινητό μας τηλέφωνο. Μπορεί να είναι πράγματι λάθος και να κινδυνεύεις, αλλά ακόμη και αυτό αν τυχόν συμβαίνει μπορείς να το αντιληφθείς.

Για να μειώσεις τους πιθανούς κινδύνους υπάρχουν 3 παράμετροι. Πρώτον να μάθεις τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να χακάρει το κινητό σου, δεύτερον πώς θα τους αναγνωρίσεις και τρίτον πως θα προστατευτείς. Στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω θα τα μάθεις όλα αυτά και θα δεις και τα 15 σημάδια που μαρτυρούν πως μάλλον κάποιος σε έχει χακάρει.

#1. Βρίσκεις στο κινητό σου εφαρμογές που δεν έχεις εγκαταστήσει εσύ. Ύποπτο! Και φυσικά πρέπει να το τσεκάρεις. Πολλές φορές το λογισμικό σου όταν κάνει updates κατεβάζει εφαρμογές που χρειάζεται για να «τρέξει». Googl-αρε τι είναι αυτές οι καινούργιες εφαρμογές που είδες και έπειτα χωρίς καν να τις ανοίξεις διέγραψε τις.

#2. Κάποιες εφαρμογές δεν λειτουργούν όπως στην αρχή. Και όχι αυτό δεν είναι πρόβλημα του κινητού σου από την υπερφόρτωση, κάτι άλλο συμβαίνει που πρέπει να ψάξεις με κάποιον τεχνικό.

#3. Το τηλέφωνο σου κάνει επανεκκίνηση μόνο του, σβήνει, πληκτρολογεί αριθμούς ή ξεκινά τις εφαρμογές. Δεν φανταζόμαστε να πιστεύεις πως είναι τόσο έξυπνο που να τα κάνει όλα αυτά μόνο του χωρίς να το αγγίξεις. Μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Δες το βίντεο που ακολουθεί και μάθε τη συνέχεια. Αν μάλιστα πρόσφατα έχεις δει και το Control Z στο Netflix και το κινητό σου κάνει περίεργα, τότε άλλαξέ το.

Tags
Back to top button