Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Στο νέο Assassin’s Creed ακούγεται η πιο «διάσημη» ελληνική λέξη

Στις 5 Οκτωβρίου κυκλοφορεί το Assassin’s Creed Odyssey, το πολυαναμενόμενο video game που εκτυλίσσεται στην αρχαία Ελλάδα, και ήδη τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μας έχουν δώσει μια ιδέα για τι θα δούμε στο νέο δημιούργημα της Ubisoft.

Έχουμε δει, για παράδειγμα, το βίντεο-ξενάγηση στην αρχαία Αθήνα, που παρουσιάζει με εκπληκτική λεπτομέρεια σκηνές από την καθημερινή ζωή το 431 προ Χριστού, τη χρονιά δηλαδή που ξεκίνησε ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, εν μέσω του οποίου ξεδιπλώνεται η πλοκή του παιχνιδιού.

Όμως ένα άλλο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα έχει το δικό του ενδιαφέρον.

Πρόκειται για τη σκηνή στην οποία οι δύο πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, τα αδέλφια Κασσάνδρα και Δείμος (Αλέξιος), έρχονται σε σύγκρουση. Ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνει ο παίκτης, η σκηνή μπορεί να καταλήξει είτε με τον Δείμο να ρίχνει στο έδαφος την Κασσάνδρα με μία γροθιά, είτε την Κασσάνδρα να αποδέχεται την πρόκλησή του, και τον Δείμο να αποχωρεί.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η τελευταία λέξη που ακούγεται στη σκηνή είναι αυτή που αναφωνεί η Κασσάνδρα όταν ο Δείμος έχει πια φύγει από το πλάνο. Η λέξη αυτή είναι η πιο γνωστή διεθνώς ελληνική λέξη, αν και αμφιβάλλουμε αν την έλεγαν και στην αρχαία Ελλάδα – ξέρετε ποια είναι…

Δείτε ολόκληρη τη σκηνή, ή μόνο το φινάλε της σκηνής από το 8:53 και μετά:

 

Tags
Back to top button