Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Στις 31 Οκτωβρίου η σπάνια «μπλε» πανσέληνος

Στις 31 Οκτωβρίου, ο ουρανός μας θα φωτιστεί από τη «μπλε» πανσέληνο.

Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, καθώς ο σεληνιακός κύκλος δεν είναι συγχρονισμένος με το ημερολογιακό έτος, περίπου κάθε τρία χρόνια παρουσιάζεται το φαινόμενο να κάνει η πανσέληνος δύο φορές την εμφάνισή της μέσα στον ίδιο μήνα.

Η πρώτη πανσέληνος του Οκτωβρίου, γνωστή και ως «φεγγάρι συγκομιδής», θα εμφανιστεί την πρώτη ημέρα του μήνα. Η δεύτερη πανσέληνος, το μπλε φεγγάρι, θα είναι ορατή στις 31 Οκτωβρίου.

Οι κάτοικοι ολόκληρης της Ευρώπης, όπως και της Βόρειας και Νότιας Αμερικής θα έχουν την τύχη να απολαύσουν το «μπλε φεγγάρι». Η Ινδία και το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας επίσης θα το δει. Ατυχοι θα είναι οι Αυστραλοί που μένουν στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της χώρας, που δεν θα μπορέσουν να δουν το «μπλε φεγγάρι».

Το γεγονός ότι ονομάζεται «μπλε φεγγάρι» δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το φεγγάρι θα φαίνεται μπλε, αλλά πιθανότατα λευκό. Ωστόσο, το βαθύ γαλάζιο του νυχτερινού ουρανού μπορεί να επηρεάσει τον χρωματισμό του.

Συνήθως, όταν ένα φεγγάρι παίρνει μια μπλε απόχρωση, αυτό οφείλεται σε σωματίδια καπνού ή σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Tags
Back to top button