Στην κορύφωσή του θα φτάσει το βράδυ του Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής, το φαινόμενο της «βροχής των Λυρίδων», ή όπως τα γνωρίζουν οι περισσότεροι, τα πεφταστέρια της Άνοιξης.
Οι Λυρίδες θα είναι ορατές έως τις 25 του μήνα, εφόσον ο καιρός επιτρέψει τις νυχτερινές παρατηρήσεις. Στο αποκορύφωμα του φαινομένου εκτιμάται ότι θα πέσουν στη γήινη ατμόσφαιρα εκατοντάδες ουράνια σώματα, δημιουργώντας ένα καταπληκτικής ομορφιάς σκηνικό.
Η συγκεκριμένη βροχή διαττόντων, που καταγράφηκε για πρώτη φορά το 687 π.Χ. από τους Κινέζους, πήρε το όνομά της από τον αστερισμό της Λύρας. Η πραγματική όμως πηγή προέλευσης είναι ο κομήτης C/1861 G1 «Θάτσερ», τον οποίο ανακάλυψε το 1861 ο αμερικανός Α.Θάτσερ. Ο κομήτης αυτός αφήνει στο πέρασμά του μια μακριά ουρά σκόνης και σωματιδίων, η οποία διασταυρώνεται κάθε χρόνο με την τροχιά του πλανήτη μας.
Ο κομήτης θα ξαναπεράσει πολύ κοντά από τη Γη το 2276, καθώς η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο διαρκεί περίπου 415 χρόνια. Τα απομεινάρια από την ουρά του κομήτη, μετά το τελευταίο κοντινό πέρασμά του κατά τον 19ο αιώνα, αιωρούνται ακόμα στο διάστημα και συνεχίζουν να προκαλούν τη «βροχή» των Λυρίδων κάθε χρόνο.