Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σπάνια βιβλία…

Τον τίτλο του αρχαιότερου βιβλίου του κόσμου διεκδικούσε αναμφίβολα εκείνο που ανακαλύφθηκε μέσα σ’ έναν τάφο στις Θήβες της Άνω Αιγύπτου από τον αρχαιολόγο Πρις ντ’ Αβέν, του οποίου πήρε και το όνομα. Ο «Πάπυρος Πρις», όπως είναι γνωστός, είχε χαραχθεί το έτος 3.350 π.Χ. Σήμερα βρίσκεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Γερμανίας, στη Βόννη.

Εξάλλου, το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου, όπως εύλογα μπορεί κανείς να υποθέσει, έχει τεράστιες διαστάσεις: το ύψος του φτάνει το 1 μέτρο και 90 εκατοστά, ενώ το πλάτος του είναι 90 εκατοστά. Πρόκειται για έναν ατομικό άτλαντα, ο οποίος εκτυπώθηκε μεταξύ των ετών 1823 και 1830 και κοσμεί την Εθνική Βιομηχανική Σχολή της Βιέννης.

Το αντίθετο ρεκόρ του μικρότερου βιβλίου του κόσμου κατέχει ένα μικροσκοπικό βιβλιαράκι με μια επιφάνεια μόλις 60 χιλιοστών, που είχε εκτυπωθεί στην Πάντοβα της Ιταλίας και περιλαμβάνει στις 208 σελίδες του ένα γράμμα που έγραψε ο Γαλιλαίος το 1615.

Ακόμη, το ακριβότερο βιβλίο του κόσμου θεωρείται η «Βίβλος του Γουτεμβέργιου». Μάλιστα, ένα από τα σπάνια αντίτυπά της είχε πωληθεί σε πλειστηριασμό αντί του υπέρογκου ποσού των 30.000 δολαρίων.

Τέλος, το πιο ογκώδες βιβλίο του κόσμου θεωρείται το Κινεζικό Λεξικό και περιλαμβάνει τον απίστευτο αριθμό των 853.400 σελίδων και το εξέδωσε ο Αυτοκράτορας Κιεν-Λονγκ.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ», στις 19/03/1959…

Tags
Back to top button