Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σπάνια περίπτωση «Συνδρόμου Ωραίας Κοιμωμένης», το 1936…

Στο Σάο Πάολο είχε παρατηρηθεί μια σπανιότατη περίπτωση διαταραχής ύπνου, που τα κατοπινά χρόνια ονομάστηκε Σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης, αλλά την εποχή εκείνη προκάλεσε την κατάπληξη, όσο και την απερίσπαστη προσοχή των ιατρικών κύκλων της Βραζιλίας.

Μια νέα γυναίκα 27 ετών, η Noemi Boldin, κοιμόταν για έξι συνεχή χρόνια, από την 1η Οκτωβρίου του 1930. Είχε πάντοτε τα μάτια της σφαλιστά, αλλά από καιρού εις καιρόν, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, έδινε σημεία ζωής. Δηλαδή, άλλαζε πλευρό ή κουνούσε ελαφρά τα πόδια της.

Οι θεράποντες ιατροί επωφελούνταν τότε της ευκαιρίας, για να της δώσουν λίγη τροφή σε πολτώδη μορφή, την οποία εκείνη κατάπινε, χωρίς καν να ανοίξει τα βλέφαρά της. Στη συνέχεια, βυθιζόταν εκ νέου στον ίδιο μονότονο λήθαργο.

Τρεις μήνες μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων ληθαργικού ύπνου, η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά οι ιατροί αδυνατούσαν να την αφυπνίσουν, πόσω δε μάλλον να ενημερώσουν τους οικείους της για τα ακριβή αίτια της σπανιότατης κατάστασής της, που αποτελούσε γι’ αυτούς έναν ιατρικό γρίφο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 12/11/1936…

Tags
Back to top button